Volgt De Bruyne Kompany op als kapitein van Man City? “Als het team dat wil, graag”

In een oefenduel op Aziatische bodem tegen West Ham heeft Kevin De Bruyne zijn eerste minuten voor Man City gemaakt dit seizoen. KDB viel na de pauze in en had een assist voor de laatste goal in huis. City won met 4-1. Achteraf gaf Kevin De Bruyne toe niet weigerachtig te staan om Vincent Kompany op te volgen als kapitein van City. “Als het team dat wil, dan aanvaard ik dat graag.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Spijtig genoeg, maakt dat deel uit van het leven”, aldus De Bruyne over het vertrek van Kompany. “In het voetbal weet je dat spelers vertrekken, zeker als ze al elf jaar bij een club zijn. Het gaat ook allemaal zo snel. Toen ik hier aankwam, was ik een van de jongsten. Nu ben ik misschien al de vijfde oudste. De kapiteinsband? De voorbije twee jaar was ik een van de ‘onderkapiteins’ en als de ploeg dat wil, ga ik die uitdaging graag aan. Maar eerst moet daar over gesproken worden binnen de ploeg en de club. Als iedereen terug is (Agüero is na de Copa América nog op vakantie, nvdr), is dat pas aan de orde.”

3 De Bruyne op de persconferentie in China.
Photo News De Bruyne op de persconferentie in China.

Guardiola liet al weten dat de spelers zullen beslissen wie de nieuwe kapitein wordt. Vorig jaar was De Bruyne vijfde in de rang der kapiteins, na Kompany, David Silva, Sergio Agüero en Fernandinho. Waarschijnlijk gaat de band naar de Spanjaard Silva in zijn laatste jaar als ‘Citizen’.

3
VCG via Getty Images
3 De Bruyne gaf de assist op de 4-1 van Sterling.
REUTERS De Bruyne gaf de assist op de 4-1 van Sterling.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Totaal onbelangrijk wie er captain is in het elftal. Trouwens een captain maak je niet, die staat vanzelf op. En het geeft vaak onrust in het elftal als de trainer nog moet uitzoeken wie hij als captain zal kiezen. Dat betekend dat er twijfel is, en de verkeerde spelers zich ineens geroepen voelen om de band te dragen.

  • Roger Deprez

    Peeters Freddy waarschijnlijk niemand maar voor speler is het een hele eer en zo hoort het ook.

Lees meer