2 Bjorn Engels.
Photo News Bjorn Engels.

Weer Belg naar Premier League: Aston Villa geeft Bjorn Engels een kans

Nog een Belg erbij in de Premier League? Aston Villa zet vol in op Bjorn Engels. Een bericht dat ons uit goede bron wordt bevestigd. Het is wachten op de afhandeling van de transfer en een finaal akkoord over de som van circa 10 miljoen euro.

De laatste details moeten nog worden besproken. Een deal is er nog niet, maar de promovendus naar de Premier League hoopt de onderhandelingen vandaag af te ronden. Manager Dean Smith en sportief directeur Jesús García Pitarch volgen de ex-verdediger van Club Brugge (24) al enkele jaren. Smith probeerde hem vorig jaar zelfs naar vorige club Brentford te halen. Aston Villa betaalde de afgelopen dagen fors voor twee andere verdedigers, Tyrone Mings en Ezri Kosra, maar zijn trainer wil achteraan nog meer zekerheid. Vandaar dus de poging om Engels, die na een uitstekend seizoen door het Franse Reims definitief voor 4 miljoen euro werd weggeplukt bij Olympiakos. Ze vangen nu een veelvoud. 

Voor Engels komt een droom wellicht uit. Van kindsbeen af is hij een fan van de Premier League en Arsenal. In het verleden klopte onder andere Fulham en Stoke City voor hem aan, maar nu krijgt hij mogelijk de kans om zijn carrière echt te lanceren in de meest gemediatiseerde competitie ter wereld en al het goede dat hem destijds werd voorspeld na zijn debuut bij Club te bevestigen.

Aston Villa betaalde eerder al 25 miljoen euro voor Clubspits Wesley.

2 Wesley en Engels samen bij Club Brugge, straks zij en zij bij Aston Villa?
BELGA Wesley en Engels samen bij Club Brugge, straks zij en zij bij Aston Villa?

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc germeau

    Prachtige speler. Had blessures op een zeer ongepast moment (toen hij bij de RD zijn kans kon grijpen, net voor EK16). Daarna op dwaalspoor geraakt in voetbalkerkhof Griekenland. Hopelijk op de goeie weg nu.

  • christophe laporte

    Mooie transfer

Lees meer