14
photo_news

Wervelende De Bruyne dirigeert Man City voorbij Chelsea, weer rood Courtois

Vanavond keerde Kevin De Bruyne terug naar Stamford Bridge en dat zullen ze daar geweten hebben. Onze landgenoot nam Manchester City bij de hand en had een serieus aandeel in de 0-3 zege tegen Chelsea. Het was driemaal Sergio Agüero die de trekker overhaalde, maar tweemaal was de hoofdrol in het voorbereidende werk weggelegd voor 'KDB'. Zijn individuele balans na een middagje op de 'Bridge': 36 wedstrijden, 15 goals, 13 assists. Als de Rode Duivel deze vorm straks in Frankrijk ook nog te pakken heeft, maken de Italianen, Zweden en Ieren hun borst maar beter nat. Courtois keepte een sterke partij, maar werd in de slotfase wel uitgesloten na een ingreep op Fernandinho.

Ondanks het feit dat er voor Chelsea (10de) en Manchester City (3de) niet bepaald veel meer te winnen viel in de Premier League - wie gelooft nog dat Leicester die riante bonus weggeeft? - was het best uitkijken naar de affiche op Stamford Bridge deze middag. Akkoord, geen Eden Hazard, noch Vincent Kompany, toch waren alle ogen vooral gericht op de 'match in de match': het was vanmiddag namelijk de eerste keer dat ex-Genkenaars Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne elkaar in de ogen keken in competitieverband. En of de heren Rode Duivels zich lieten opmerken...

14
REUTERS
14
Photo News
14
AFP

Wat voelen wij mee met de fans van Chelsea, als je Kevin De Bruyne vanavond weer aan het werk zag. Destijds afgeserveerd door José Mourinho bij de 'Blues', vandaag alweer de grote gangmaker bij Manchester City. De partij was nog niet goed op gang of Cahill moest Agüero al van een doelpunt houden. Wie de Argentijn in stelling bracht? Juist ja, 'KDB'. Werkelijk bij élke aanval werd de Rode Duivel weer betrokken, al was het vooral in de omschakeling dat City de thuisploeg pijn kon doen. Véél pijn. Het was dan ook niet toevallig dat de 0-1 viel op dergelijke fase. De Bruyne pakte uit met een machtige rush, Agüero verzilverde de assist - al week de bal wel cruciaal af op het been van de glijdende Cahill. Courtois gevloerd, maar dat het zo lang 0-0 heeft gestaan had de thuisploeg vooral te danken aan onze nationale nummer één.

14
AP
14
AP

Want die had er - zijn uitsluiting eventjes buiten beschouwing gelaten - duidelijk zin in nadat hij vorige week moest toekijken op de bank ten voordele van Asmir Begovic. Na een opwarmertje van De Bruyne was het nadien menens toen zijn collega Rode Duivel alleen voor de Chelseagoal opdoemde. Courtois redde en ook Nasri kwam de boomlange doelman tot tweemaal toe tegen toen hij het balletje in de hoek wilde leggen. Nochtans deed Chelsea het niet onaardig en had de partij misschien heel anders geweest mocht Otamendi Hart níet hebben bijgestaan op de knal van Pedro, maar dat zullen we wellicht nooit weten. Soit, 'KDB' en dezijnen hadden er geen boodschap aan en iets voor het uur knutselde de spelmaker uit Drongen de 0-2 in mekaar. Met één tik speelde hij twee man uit, vervolgens ging het via Nasri naar Agüero en 'Kün' nam Courtois een tweede keer te grazen.

14
AFP
14
Getty Images
14
Getty Images

Zuur, heel zuur voor de 'Blues' en dus niet in het minst voor Thibaut Courtois. Hij keepte een sterke wedstrijd, maar in de slotfase zette hij net ietsje te laat zijn sprint in. Daardoor kon hij niet anders dan Fernandinho onder de zoden stoppen, ref Mike Dean kon niet anders dan Courtois uitsluiten (klik HIER voor de beelden). Zijn tweede rode kaart dit seizoen nadat hij ook tegen Swansea al voortijdig de douches mocht gaan opzoeken. Mikel werd opgeofferd en Begovic mocht dan na vorige week opnieuw minuten maken, de penalty van Agüero uit zijn doelvlak ranselen lukte niet: 0-3 dus, City uiteindelijk meer dan een maatje te groot voor een mak Chelsea.

Met de overwinning springt Manchester City met 60 punten over Arsenal naar de derde plek in de Premier League. Arsenal heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en komt dit weekend nog in actie tegen Crystal Palace. Chelsea blijft door de nederlaag hangen op de 10e plaats met 44 punten.

14
Getty Images
14
Getty Images
14
Photo News
14
Getty Images
14
Getty Images

Lees meer