6
AP
RMA
RMA
2
0
ESP
ESP

‘Groen’ Real boekt zuinige zege tegen Espanyol, Courtois speelt bepalende rol bij 0-0

Thibaut Courtois is klaar voor Jan Breydel. Eén redding, meer moest de Real-doelman niet uit zijn mouwen schudden tegen Espanyol, maar ze was wel bepalend. De reflex van de Rode Duivel bij de kopbal van Granero mocht er zijn. Geen 0-1 op het halfuur, wel 1-0 niet veel later. Varane verzilverde een assist van Benzema. Diego Lopez, veteraan van vele oorlogen, behoedde Espanyol lang voor verdere averij. In de slotfase dikte Benzema aan tot 2-0. 

Real - in ongewoon groen, een hint naar de klimaattop in de Spaanse hoofdstad - drie punten los op Barça, dat vanavond nog aan de slag moet tegen Mallorca. Dinsdag zakt de ‘Koninklijke’ af naar Brugge. Voor Real een duel voor de statistieken, de volgende dans op het kampioenenbal is al een feit. Of Courtois, man die graag àlles speelt, woensdag tegen Club tussen de palen staat, hangt af van Zinédine Zidane. Solliciteren voor een avondje Jan Breydel deed Courtois met een achtste clean sheet van het seizoen alvast met verve. 

6
Photo News
6
REUTERS
6
REUTERS
6
EPA
6
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer