2
AP

“Messi laat clausule in contract verlopen, Barça vermijdt gratis zomertransfer”

De fans van FC Barcelona kunnen opgelucht ademhalen. Volgens sportkrant Mundo Deportivo is zondag een clausule in het contract van superster Lionel Messi verlopen, waarbij hij komende zomer gratis de club had kunnen verlaten. De krant baseert zich op bronnen binnen de club en de entourage van de 32-jarige Argentijn.

Messi blijft zo nog minstens tot volgende zomer bij FC Barcelona. Zijn contract loopt momenteel tot medio 2021. Zijn contractueel vastgelegde afkoopsom zou 700 miljoen euro bedragen.

Volgens Mundo Deportivo zou Messi volgend seizoen graag samenspelen met zijn landgenoot Lautaro Martinez, die dit seizoen bij Inter Milaan schitterde aan de zijde van onze landgenoot Romelu Lukaku. De Argentijn is al enkele jaren ontevreden met de transferpolitiek van de Catalanen en probeert de transfer van Martinez eigenhandig door te drukken. Fans hadden schrik dat dit tot een breuk met de club zou leiden, maar dat lijkt er door het verlopen van de clausule nu toch niet van te zullen komen. 

Lees ook.

Lionel Messi ziet het somber in: “Voetbal en het leven zullen nooit meer hetzelfde zijn na corona”

Barça-sterren komen op training aan met exclusieve mondmaskers van Barcelona, Messi steelt de show op training

2 Lionel Messi kijkt toe tijdens een rondo, vandaag op training bij FC Barcelona.
EPA Lionel Messi kijkt toe tijdens een rondo, vandaag op training bij FC Barcelona.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Matthias Verbeure

    Gewoon houden tot hij 36, 37 of 38 is en dan gratis laten gaan voor de bewezen diensten. Na het WK 2022 zou ik hem nog minstens anderhalf seizoen proberen houden maar dan zou ik zijn aanvallende rol eerder veranderen als middenvelder in een stijl zoals Pirlo of Xavi dat destijds deden.

  • daniel steens

    Zal Barca nooit verlaten als speler

Lees meer