4
Rv

Atlético-fans willen gedenkplaat Courtois weg nadat hij na derby uitpakte met handgebaren: “Hij verdient die plaat niet”

Thibaut Courtois heeft bij zijn terugkeer naar Atlético niet bepaald zieltjes gewonnen. Meer zelfs: een overkoepelende supportersorganisatie van Atléti wil nu dat zijn gedenkplaat nabij het stadion wordt verwijderd, omdat de doelman een gebrek aan respect zou getoond hebben na de 1-3-zege van Real in de Madrileense derby.

Er werden vooraf acties aangekondigd door de fans van de rood-witten uit Madrid, en ze hielden ook woord: onze landgenoot werd al van bij de opwarming getrakteerd op een striemend fluitconcert, er waren banners met als opschrift “Thibaut is een rat” en op de koop toe werd het sluitstuk ook nog bekogeld met pluchen ratten.“Ik moest het hoofd koel houden. Ik was geconcentreerd en dacht aan niets anders dan de wedstrijd”, zei hij na afloop, waarna hij er in deze krant ook aan toevoegde dat “het alleszins niet vijandig was en het gedrag van de fans bleef in een sfeer van wederzijds respect.”

4
EPA

Maar toch. Na afloop, bij het verlaten van het veld, toonde Courtois eerst één en vervolgens drie vingers (refererend aan de uitslag in het Wanda Metropolitana). Een geste die hem allerminst in dank werd afgenomen. Zoals op bijgevoegde foto te zien werd de gedenkplaat van onze landgenoot nabij de nieuwe voetbaltempel van Atlético besmeurd en bij de Union internacional de peñas del Atlético de Madrid, de overkoepelende supportersorganisatie, willen ze het daar niet bij laten. “Wij willen er samen voor zorgen dat de gedenkplaat van Courtois wordt verwijderd omwille van zijn gebrek aan respect voor de fans van Atlético. Enkel legendes die de waarden en de fans van de club respecteren, verdienen er zo één. Zijn gedrag indachtig, verdient deze speler dat niet”, klinkt het in een mededeling.

4 Een foto van achter één van de twee doelen.
Rv Een foto van achter één van de twee doelen.

Wij willen er samen voor zorgen dat de gedenkplaat van Courtois wordt verwijderd omwille van zijn gebrek aan respect voor de fans van Atlético. Enkel legendes die de waarden en de fans van de club respecteren, verdienen er zo één

De overkoepelende supportersorganisatie

Courtois stond tussen 2011 en 2014 onder de lat bij Atlético, dat hem huurde van het Engelse Chelsea. Zijn gevoelige transfer naar de aartsrivaal doet evenwel niets af van Courtois’ enorme verdienste voor Atlético, want samen veroverden ze in die periode de Europa League, landstitel en beker. In zijn laatste jaar bij Atlético speelde hij ook de Champions League-finale, maar die werd verloren... tegen Real Madrid. 

4
Photo News

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Simonis

    Domme reacties van supporters. Hetzelfde vind ik ook wanneer er spelers zijn die naar een ander club zijn gegaan en daarna spelen tegen hun oude club niet juichen wanneer ze gescoord hebben. En het woordje RESPECT vind ik misselijkmakend, het wordt bijna altijd gebruikt als zeer zwak excuus. Atletico heeft ook veel aan Courtois te danken, wat hij voor de club betekend heeft.

  • frankie bressinck

    Heel klein van de supporters van Atleti, hij bezorgde hun wel een titel, beker en europacup. Iedereen is vrij om van club of werkgever te veranderen maar behoud uw respect tegenover die personen!

Lees meer