7
REUTERS

Atletico verplettert Real in clash van Madrid: 4-0

Atletico heeft Real opnieuw op zijn nummer gezet in de clash van Madrid. In een zinderend Vicente Calderon incasseerde de 'Koninklijke' een pandoering die kan tellen: 4-0. Na een wervelende beginfase liepen de troepen van Diego Simeone tot 2-0 uit. Een gehavend Real was offensief nergens en kon ook na de pauze de bakens niet verzetten. Uitblinker Griezmann telde Ronaldo en co halfweg de tweede helft definitief uit. Mandzukic maakte in de slotfase de vernedering compleet (zie onderstaande video met alle goals). Atletico - Real: vier-nul. Als FC Barcelona morgen niet struikelt op het veld van Athletic Bilbao, ligt de Spaanse titelstrijd weer helemaal open.

James, Pepe, Ramos en Modric geblesseerd, Marcelo geschorst. Real-coach Carlo Ancelotti moest het in de stadsderby zien te rooien zonder vijf basisspelers, maar de wanprestatie van zijn team ermee goedpraten zal de Italiaan ongetwijfeld niet doen. Nergens, werkelijk nergens, was Real deze namiddag tussen vier en kwart voor zes. Een gezwind gestart Atletico legde van bij het begin zijn wil op aan zijn stadsgenoot, die na 18 minuten al in de touwen hing. Een weifelende Casillas kreeg maar een halve hand tegen een poeier van Tiago: 1-0. Saul, vroeg ingevallen voor de geblesseerde Koke, verdubbelde de score drie minuten later met een spectaculaire omhaal.

Volksmenner Simeone
Ronaldo en de zijnen stonden erbij en keken er naar. Het alarm bleef ook na de vroege 2-0 voortdurend afgaan in de Real-afweer. Een opgezweept Atletico - Diego Simeone vervulde aan de zijlijn als vanouds zijn rol als volksmenner - gaf zelf nauwelijks iets weg, al lag dat vooral aan de offensieve onmacht van de bezoekers. Die moesten in de tweede helft de kelk tot op de bodem ledigen. Griezmann, de beste man op het veld, verschalkte Casillas een derde keer. Vlak voor tijd kopte Mandzukic de vernederende 4-0 tegen de touwen. Voor de zesde keer op rij kon Real niet aan het langste eind trekken in de Madrileense derby. Dat wekt geen verwondering voor wie 'Los Blancos' vandaag zo zag zwalpen. De Spaanse race om de landstitel vaart er wel bij.

7
PHOTO_NEWS
7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
EPA

Lees meer