2 Cristiano Ronaldo is onbetwistbaar, maar als het moet dan zet Benítez hem op de bank
GETTY Cristiano Ronaldo is onbetwistbaar, maar als het moet dan zet Benítez hem op de bank

Benítez: "Als het moet, zet ik Ronaldo op de bank"

Real Madrid-coach Rafael Benítez zegt aan de Spaanse sportkrant Marca dat hij niet zal twijfelen om sterspeler Cristiano Ronaldo op de bank te zetten als hij dat nodig acht. De Spaanse oefenmeester beseft echter ook dat de Portugees een garantie is op doelpunten.

"Als ik het idee heb dat Cristiano beter wat rust neemt omdat het beter is voor de ploeg, dan zet ik hem op de bank", zegt Benítez. "Ik benadruk echter wel dat hij een onbetwiste basisspeler is. Hij heeft dan ook één voordeel ten opzichte van de rest, hij is namelijk een garantie op een vijftigtal doelpunten per seizoen. Daarom laat ik hem liever in de ploeg."

'Rafa' zegt ook dat zijn verstandhouding met de Portugees steeds beter wordt. "Ik spreek elke dag met hem. Hij begrijpt ook dat de ploeg voorop staat, dus als ik denk dat het beter is voor het team om hem wat rust te gunnen dan legt hij zich daar bij neer. Hij is een geweldige professional en een voetballer van wereldklasse. Wat mij betreft mag hij de Gouden Bal opnieuw winnen."

2 Benitez en Ronaldo op training
REUTERS Benitez en Ronaldo op training

Lees meer