3 Zinedine Zidane toen hij Eden Hazard na de coronabreak terugzag.
Real Madrid Zinedine Zidane toen hij Eden Hazard na de coronabreak terugzag.

Betrekt Zidane Eden Hazard in mogelijke titelparty Real Madrid? “Hij heeft geen pijn meer”

Hoogspanning bij ‘Los Blancos’. Na de indrukwekkende 27 op 27 kan Real Madrid mits winst tegen Villarreal donderdagavond La Liga op zijn naam schrijven. Zijn 34ste landstitel al, maar wel ‘slechts’ de derde in acht jaar. Met Eden Hazard? “Dat zullen jullie wel zien”, aldus Zidane op de persconferentie vanmiddag.

“Hazard moet volledig fit zijn om te spelen en dat is hij momenteel nog niet”, sprak Zidane na het nipt gewonnen uitduel maandag in Granada (1-2), waar Eden niet van de bank kwam. “De situatie is wat complex, maar ik hoop dat hij donderdag wel 100 procent is en hij de ploeg kan helpen.” Vandaag volgde een korte update van ZZ. Met positief nieuws. “Het gaat beter met Eden. Hij heeft geen pijn meer.” 

Of het Hazard in de mogelijke titelmatch ook speelminuten oplevert, is nog maar de vraag. In een seizoen waarin Hazard in amper 15 competitieduels aan de bak kwam en bijna 200 dagen miste door blessureleed, zou zelfs maar een korte invalbeurt de pijn ietwat verzachten. Zodat Hazard zich toch enigszins betrokken voelt bij de titelparty. Met een positief gevoel richting 20/21. Want een voor hem persoonlijk dramatisch seizoen als dit, kan Eden zich als recordaankoop geen tweede keer veroorloven.

3
Photo News

In theorie heeft Real voldoende aan 2 op 6 om de titel te pakken. Een puntje tegen Villarreal en een puntje zondag in Leganes. Zelfs als FC Barcelona dan 6 op 6 pakt tegen Osasuna thuis en Alaves uit, kan de Koninklijke vieren. Een scenario niet naar de zin van Zidane. “We tellen of rekenen niet, we willen gewoon morgen winnen. Ik voel me nog geen kampioen, alles is nog mogelijk.” Waarna hij Villarreal nog wat bewierookte als een ploeg die heel goed voetbal brengt. 

Ook de toekomst van Modric, de laatste weken weer in grootse vorm, kwam ter sprake. De Kroaat is er 34 en heeft nog een contract tot volgend jaar. Toen Zidane er 34 was, hing hij de schoenen aan de haak. “Als hij zich ook volgend jaar nog goed voelt, zal Luka nog zeker willen doorgaan.”

3 Luka Modric maandag in Granada.
AFP Luka Modric maandag in Granada.

Hazard pakt uit met Lamborghini:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Komt met overgewicht aan bij de eerste training van de competitie bij Real Madrid aan. Traint zich daarna als een gek om fit te worden, en valt dan in blessures, niet vreemd.Dan kunnen jullie wel zeggen dat verdedigers hem keihard aanpakken, nou dat gebeurd bij iedere aanvaller hoor. Niet goedschiks dan kwaadschiks, dat is topvoetbal, Bij Chelsea kon hij makkelijk op 90% spelen, dan nog was hij de beste op het veld, Bij Real zal hij op 110 % moeten spelen, dan pas is Hazard top.

  • Erik Audenaert

    Cruyff sprong telkens omhoog als ze hem wilden raken op zijn enkels .

Lees meer