3
AP
ALA
ALA
1
0
RMA
RMA

Courtois schat in 95ste minuut hoekschop verkeerd in: Real Madrid verliest van Alavés en kan vierde wedstrijd op rij niet scoren

Thibaut Courtois had vanavond boter op het hoofd. In de 95ste minuut schatte de doelman van Real Madrid tegen Deportivo Alavés een hoekschop verkeerd in waarna Manu Garcia de 1-0 kon binnen koppen. Een pijnlijke nederlaag was het gevolg. Drie wedstrijden zonder doelpunt, worden er dus vier voor de 'Koninklijke'. Julen Lopetegui vond opnieuw geen oplossing gevonden voor het scoringsprobleem van Real Madrid. Door de nederlaag laat de 'Koninklijke' het na om Barcelona, dat morgen speelt tegen Valencia, onder druk te zetten. Staat de toekomst van Lopetegui in Madrid nu al op het spel?

Terwijl Cristiano Ronaldo het leer er vanavond voor Juventus nog een keer in knalde, wist Real Madrid voor de vierde wedstrijd op rij niet te scoren. Na Sevilla, Atlético Madrid en CSKA Moskou komt nu Deportivo Alavés in het bedenkelijke rijtje. Real Madrid ging nochtans vol goede bedoelingen van start. Ceballos probeerde het een keer en een kopbal van Benzema werd net voor de lijn gekeerd. Een doelpunt leverde het dus niet op. Aan de overzijde was het ei zo na wel raak. Thibaut Courtois, die nog geen bal moest pakken, zag hoe Calleri het leer voor doel trok. Varane stond onze nationale doelman bij en verijdelde de 1-0. Ibai stond namelijk klaar om binnen te tikken. 0-0 aan de rust. De positieve koninklijke noot? Het was de eerste keer dat Real Madrid dit seizoen buitenshuis na 45 minuten de nul op het bord hield.

Het hielp Lopetegui ook niet dat Isco, Marcelo en Carvajal er niet bij liepen. Enter Mariano dan maar. Ook hij kon het in de voorste gelederen niet forceren. Net als die andere invallers Asensio en Vinicius. Een nukkige Gareth Bale zocht tien minuten voor tijd zijn zitje op. Een inspiratieloos Real Madrid was in de tweede helft helemaal zoekende. Geen lijn in het spel. Amper aanvallen gecreëerd. Dan bestaat het gevaar altijd dat je nog een tegentreffer slikt. Die Madrileense vrees werd in de laatste seconden van de blessuretijd waarheid. Thibaut Courtois schatte een hoekschop verkeerd en ondanks een redding kon Manu Garcia de 1-0 toch in doel koppen. Feest in het Estadio Mendizorrotza, zorgen in de Spaanse hoofdstad. Zo telt Deportivo Alavés even veel punten als Real Madrid en Barcelona (14). De Catalanen moeten morgen nog wel aan de bak tegen Valencia.

(Lees hieronder verder)

3
AP

Vier wedstrijden zonder doelpunt. De laatste keer dat Real Madrid een slechtere reeks neerzette dateert al van 1985 (vijf in alle competities). O ja, Deportivo Alavés was ook de tegenstander van Real Madrid toen die andere Ronaldo - de Braziliaan - zijn eerste doelpunten in koninklijke loondienst maakte. Toen werd het 5-2. In het Santiago Bernabéu denken ze met heimwee terug aan de twee Ronaldo's. Ook voorzitter Florentino Pérez.

3
REUTERS

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Bogmans

    Hoezo zou dit niet de fout van Courtois zijn? Ahja het is een Belg, als ze winnen is het dankzij hun maar als ze verliezen is het nooit hun schuld.

  • Ronald De Smet

    Ik ben zeker geen Courtois fan, maar ik vind dat hij hier geen schuld aan heeft, de verdedigers wel...

Lees meer