2 Prijzen in Britse pond.
kos Prijzen in Britse pond.

Dit zijn de twintig duurste spelers ter wereld (en E. Hazard is het nummer vier)

Uit het jaarlijkse spelerswaarderapport van de Zwitserse 'voetbalwaakhond' CIES blijkt dat Eden Hazard de vierde duurste speler ter wereld is. De Rode Duivel van Chelsea moet tussen de 75 en 87 miljoen euro kosten. Gisteren lekte uit dat PSG alvast dat minimumbedrag graag op tafel legt voor Eden, waarna Chelsea hem later op de dag prompt het nummer tien toekende. In de toptwintig van CIES staan verder geen Belgen.

Nummer één is Lionel Messi. De Argentijn van Barcelona moet tussen de 200 en 232 miljoen euro kosten. Dat is een aanzienlijk hoger bedrag dan het recordbedrag dat afgelopen zomer door Real Madrid aan Tottenham Hotspur is betaald voor Gareth Bale. Voor de Welshman legde 'de Koninklijke' 100 miljoen euro op tafel.

Dat bedrag is net iets lager dan waar de CIES Real's uithangbord Cristiano Ronaldo op heeft getaxeerd. De Portugees heeft een prijskaartje van zo'n 110 miljoen euro om zijn nek. De Uruguayaan Luis Suárez maakt de topdrie compleet. De spits van Liverpool zou de club tussen de 100 en 115 miljoen euro moeten opleveren als hij besluit te vertrekken.

2
PHOTO_NEWS

Lees meer