2 Messi poseerde vorig jaar met een geit, verwijzing naar ‘GOAT’ of de beste speler aller tijden.
rv Messi poseerde vorig jaar met een geit, verwijzing naar ‘GOAT’ of de beste speler aller tijden.

Een video van Messi's 'mooiste' gemiste kansen is zo mogelijk nog mooier dan zijn beste goals

Zonder uit te blinken, werd de legende van Leo Messi (31) er gisteravond tegen Atlético Madrid nog wat groter op. Dankzij de 2-0-zege, is de Argentijn met 335 stuks nu voorbij Iker Casillas in het rijtje ‘meeste zeges in La Liga ooit’.  Zijn tiende landstitel is nog louter een formaliteit. Er doet momenteel ook een straffe compilatievideo van Messi’s ‘mooiste’ gemiste kansen de ronde. En die is zo mogelijk nog indrukwekkender dan die van zijn knapste goals.

Neen, het was zeker niet de beste die we gisteravond te zien kregen in de topper tegen Atlético Madrid. Messi liep zich meerdere keren vast of vond een erg sterke Oblak op zijn weg. Zeker na de pauze, toen ‘Atléti’ het na de domme rode kaart voor Diego Costa met z’n tienen moest doen. Maar uiteindelijk pikte hij in de slotfase, een minuut na de geweldige opener van Luis Suárez, toch weer zijn pareltje mee. Een rush, een dribbel en dan blijven veinzen tot hij het gaatje vond. De titel kan Barça nu echt niet meer ontlopen: de voorsprong op ‘Los Colchoneros’ bedraagt 11 punten, Real Madrid volgt op 13. De 2-0 was meteen de 335ste zege die Messi liet optekenen in La Liga. Daarmee gaat hij een icoon als Iker Casillas (334) voorbij. De huidige doelman van Porto had daar wel 504 matchen voor nodig, Messi 446. Een andere doelman, Andoni Zubizarreta van vooral FC Barcelona, staat als nummer drie op 333 zeges. Oblak, na de match: “Messi is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal.”

2 Alle hens aan dek bij Atlético: Messi aan de bal.
AFP Alle hens aan dek bij Atlético: Messi aan de bal.

Ook opvallend is hoe FC Barcelona na het vertrek van Neymar aanvallend er geen echte ‘tridente’ meer op nahoudt: zowel Ousmane Dembélé, Coutinho als Malcom konden zich om allerlei redenen nog niet echt doorzetten in het Camp Nou. Maar Messi en ook Luis Suárez blijven scoren aan een quasi ongezien tempo. Messi zit nu aan 33 goals, 43 in alle competities, de Uruguayaan heeft na gisteravond de kaap van 20 goals gerond. Dat zijn 53 goals in La Liga onder hun tweetjes. Op Real Madrid na, al zijn dat er met 55 goals ook maar twee meer, doet zelfs geen hele ploeg beter. Sevilla zit aan 49 goals, Atlético heeft er 45 gemaakt. Koningskoppel.

Woensdag houdt ‘Circus Messi’ halt in Manchester, waar Barcelona op Old Trafford de heenmatch van de kwartfinales van de Champions League speelt. Op Twitter doen de duizenden GOAT-verwijzingen, naar de Greatest Of All Time, weer flink de ronde. Zijn tweestrijd met Cristiano Ronaldo wat betreft aantal gemaakte goals, blijft alvast intens. Messi zit nu aan 415 goals in La Liga als strafste topschutter ooit van de vijf Europese topcompetities, Ronaldo heeft er 414. Al speelt de drie jaar oudere Ronaldo (34) hier een verloren match. Jimmy Greaves volgt als nummer drie met 366 goals, Gerd Müller heeft er 365.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Van Mol

    Het is veel moeilijker als tiener door te breken bij Barcelona dan bij een minder goede club...

  • Marko Decandt

    Tja als je als eerste club al bij Barcelona speelt, helpt dit wel natuurlijk. Anderen moesten hun weg opbouwen in 'mindere' ploegen, waardoor de teller van overwinningen minder snel steeg.

Lees meer