AFP
OSA
OSA
2
2
BAR
BAR

Fati jongste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona, al laten de Catalanen wel weer punten liggen

Weer puntenverlies voor Barcelona. In afwezigheid van Messi en Suarez bleven de Catalanen steken op een 2-2-gelijkspel tegen promovendus Osasuna. De 16-jarige Ansu Fati werd dankzij een geslaagde invalbeurt de jongste doelpuntenmaker ooit in het shirt van Barcelona. 

4 op 9. Dat is het verdict voor Barcelona na drie competitiewedstrijden in La Liga. Geen start om van te dromen, al kan de kampioen wel de afwezigheid van Messi en Suarez inroepen als excuus voor het slappe seizoensbegin. Ook tegen Osasuna was het wederom zwak. De Catalanen kwamen al vroeg op achterstand. Torres stond alleen aan de tweede paal om een overgewaaide voorzet binnen te jassen. 

Het was wachten op Ansu Fati. Onthou de naam. De 16-jarige jongeling debuteerde vorige week en was toen de op één na jongste debutant ooit voor Barcelona. Tegen Osasuna werd hij meteen ook de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Catalaanse club. Vijf minuten na z’n invalbeurt kopte hij de gelijkmaker op het bord. 

Iets later leek het helemaal goed te komen. Arthur werkte klinisch af in de zestien en zorgde zo voor de 1-2. In plaats van de wedstrijd uit te spelen slikte Barcelona tien minuten voor tijd een strafschop. Torres zette zich achter de bal voor zijn tweede en legde zo de eindstand vast. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer