FC Barcelona neemt afscheid van Carles Puyol

FC Barcelona heeft afscheid genomen van zijn aanvoerder Carles Puyol. De Spaanse verdediger, die zijn hele carrière bij Barcelona speelde, besliste Barça te verlaten nadat hij de afgelopen twee jaar geplaagd werd door verschillende blessures.

"Ik zou moeilijk elders kunnen spelen", verklaarde de 36-jarige Puyol, die daarmee op een definitief afscheid van het voetbal leek te doelen. "Ik wil nu eerst mijn knieproblemen in orde brengen."

Jeugdtrainer?
Puyol was erg geëmotioneerd tijdens de hommage in Camp Nou. "Mijn knie reageert niet goed. Ik moet eerlijk zijn met de ploeg die me heeft aangeworven. Ik mag niemand een rad voor de ogen draaien, ook mezelf niet." De verdediger zal zaterdag niet spelen in het competitieduel tegen Atlético Madrid, beslissend voor de landstitel. Tot slot verklaarde Puyol dat hij de band met Barça wilde behouden. Hij ziet mogelijk een toekomst voor zichzelf als jeugdtrainer.

15 jaar
Sinds 1999 speelde Puyol voor Barça, waarmee hij driemaal de Champions League won. Zes keer mocht hij met de landstitel pronken. Hij mag zich daarom de meest succesvolle aanvoerder in de clubgeschiedenis noemen.  Voor Spanje verzamelde Puyol 100 caps. Met 'La Furia Roja' won hij het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland en het WK 2010 in Zuid-Afrika. Op het EK 2012 in Polen en Oekraïne was hij er niet bij wegens een blessure.

3 Laatste knuffel van ploegmaat Xavi.
AFP Laatste knuffel van ploegmaat Xavi.
3
AFP
3
AFP

Lees meer