4
EPA

Kopzorgen voor Real na vroege wissel Ronaldo

Slecht nieuws voor Cristiano Ronaldo en Real Madrid (en ook Portugal?): de sterspeler van de 'Koninklijke' moest vandaag in Valladolid na amper acht minuten voetballen al naar de kant met problemen aan de linkerhamstrings. Tot op dat moment had de Portugees amper een bal geraakt, maar hij vroeg dus toch al zeer snel om zijn vervanging  waardoor Morata quasi zonder opwarming moest opdraven. Ronaldo, die nadien met zijn vuist op de dug-out beukte van teleurstelling, droop af op de bank. Het is wel nog niet duidelijk hoe lang de Portugees aan de kant zal staan, al komt de pech mogelijk op een slecht moment voor Ronaldo en Real. Binnenkort (op 24 mei) volgt namelijk in het Portugese Lissabon de finale van de Champions League spelen tegen het Atletico Madrid van Rode Duivel Thibaut Courtois.  (Lees hieronder verder)

We zien wel hoe Cristiano's blessure de komende dagen evolueert. Ik denk niet dat het zó ernstig is, hij voelde zich gewoon wat ongemakkelijk - vandaar de wissel

Real-coach Ancelotti kort na afloop van de partij
4
GETTY

Volgens het doorgaans goed ingelichte AS had Ronaldo gisteren al aan coach Carlo Ancelotti gezegd dat hij met fysieke ongemakken kampte - zie foto onder. Toch verscheen Ronaldo aan de aftrap tegen Real Valladolid, maar zijn optreden was dus van korte duur. CR7 kende in april al het nodige blessureleed. Zo kampte hij om te beginnen met last aan de linkerknie, nadien volgde een spierblessure aan de linkerbil. Daardoor miste hij de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen Dortmund, en de finale van de Copa del Rey tegen Barcelona. Tegen Bayern deed hij wel opnieuw twee keer mee, en ook afgelopen weekend (tegen Valencia) was de goalgetter met een goal en een assist weer belangrijk.

4
EPA
4
EPA

Lees meer