5
AFP
BAR
BAR
2
0
ATM
ATM

La Liga is gespeeld: Barça klopt Atlético na twee late maar heerlijke goals van koningskoppel Suárez-Messi

De laatste vorm van spanning is uit La Liga. Atlético leek in Camp Nou met z’n tienen, na dom rood voor vuilbekkerij van Diego Costa, lang op weg een puntje mee te pakken. Maar vijf minuten voor tijd trof Suárez heerlijk raak vanop afstand. Een nieuw pareltje van Messi deed de boeken definitief dicht. De kloof tussen beide tenoren bedraagt nu al elf punten.

Atlético speelde ruim een uur met tien man, omdat spits Diego Costa met rood werd bestraft voor het beledigen van scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Costa, die in zijn dertien voorgaande duels met Barcelona nog nooit wist te winnen, riep de ref iets toe en kreeg gelijk de rode kaart te zien.

5 Piqué ‘begeleidt’ de rode Costa van het veld.
AP Piqué ‘begeleidt’ de rode Costa van het veld.

Ook met een man meer kostte het Barcelona veel moeite om een gaatje te vinden in de zo moeilijk te passeren defensie van de Madrilenen. Jordi Alba raakte al vroeg in de wedstrijd de paal en Messi stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman Jan Oblak. Net op het moment dat Atlético ook gevaarlijk begon te worden, onder meer met een kopbal van verdediger José Maria Giménez die net over de lat vloog, sloeg de thuisclub toe.

5 Oblak lang onklopbaar.
AP Oblak lang onklopbaar.

Vijf minuten voor tijd wist Suárez de Sloveense keeper dan toch te passeren. De spits uit Uruguay krulde de bal van buiten het strafschopgebied via de binnenkant van de paal heerlijk langs Oblak. Een minuut later besliste Messi het duel met zijn 33ste doelpunt van het seizoen.

5
AFP

Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie lijkt Barcelona de titel niet meer te kunnen ontgaan. De Madrileense club Atlético en Real hebben respectievelijk elf en dertien punten achterstand. Woensdag speelt Barcelona in de kwartfinale van de Champions League uit tegen Manchester United.

5
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer