2 Hazard deze ochtend op de groepstraining met Marcelo.
realmadrid.com Hazard deze ochtend op de groepstraining met Marcelo.

Maakt Hazard volgende week grote Real-debuut? Eden traint opnieuw mee met groep

De interlands tegen San Marino en Schotland kwamen te vroeg, maar aanvoerder Eden Hazard heeft intussen wel de groepstrainingen hervat met Real Madrid. Het spierscheurtje dat hij opliep in de quadriceps net voor de eerste competitiematch van Real lijkt dus zo goed als verleden tijd. Gisteren hervatte Eden ook al de baltrainingen, al hield hij het toen nog bij individuele oefeningen.

Real-coach Zinédine Zidane maakte zich vorige zaterdag op een persconferentie in Madrid nogal druk over de selectie van Eden Hazard. Die was opgeroepen door bondscoach Roberto Martínez met de uitleg: “We zien wel of Eden de match in Schotland haalt’”. Zidane was daar duidelijk over: “Neen, hij kan niét spelen.” 

2  Hazard maakte dinsdag even kort zijn opwachting in Tubeke.
Photo News Hazard maakte dinsdag even kort zijn opwachting in Tubeke.

Maar nu lijkt het er toch steeds meer op dat Hazard fit geraakt voor de eerstkomende competitiematch tegen Levante op zaterdag 14 september. Een maand inactiviteit is inderdaad zowat het minimum bij soortgelijke spierscheurtjes. Real Madrid is blij dat het gezond verstand zegevierde bij de Belgische nationale ploeg. Hazard zelf was ook al met behoorlijk wat scepsis afgereisd naar Tubize. 

Real Madrid begon het seizoen met winst in Vigo (1-3), maar kon de volgende twee duels slechts gelijkspelen. 1-1 in het Bernabéu tegen Valladolid, 2-2 bij Villarreal. Alleen een zege in de thuismatch tegen Levante volstaat dus.

Eden Hazard werd recent verkozen tot Europa League-speler van het voorbije seizoen. Zijn hoogtepunten uit die campagne:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • V. Wouters

    Hopelijk is hij fit voor Real.

  • Albert Grisar

    Uiteraard heeft Zidane dit beslist, dat weet iedereen met gezond verstand. Het verleden heeft hier niets mee te maken...

Lees meer