Messi, die opnieuw “om alle prijzen wil strijden”, valt uit op training bij Barça en mist trip naar de VS

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lionel Messi heeft tijdens zijn eerste training van het nieuwe seizoen bij FC Barcelona een scheur in de rechterkuit opgelopen, zo maakte de club bekend. Messi reist daarom niet mee met zijn club naar de Verenigde Staten, waar Barcelona woensdag en zaterdag tegen het Italiaanse Napoli speelt. Het is nog niet duidelijk wanneer de Argentijn de training kan hervatten.

Lionel Messi was nog maar aan zijn eerste training bij Barça bezig, nadat hij enkele weken extra verlof had gekregen omdat hij met Argentinië de Copa America speelde. Het toernooi in Brazilië eindigde in mineur voor de Argentijnse nummer tien, die rood kreeg in de kleine finale tegen Chili. Die won La Albiceleste weliswaar met 2-1, maar Messi liep toen al gefrustreerd rond omdat hij weer eens met Argentinië naast de hoofdprijs had gegrepen. Na zijn uitsluiting haalde hij zwaar uit naar de Zuid-Amerikaanse voetbalconfederatie CONMEBOL, die hem een schorsing van drie maanden voor het nationale elftal oplegde. Zonder veel erg allemaal, de kwalificaties voor het WK 2022 starten in Zuid-Amerika pas in maart volgend jaar.

Bovenaan kunt u de speech van Messi voor aanvang van de Trodeo Joan Gamper van gisteren bekijken. In Camp Nou zagen 98.812 toeschouwers de speech én de 2-1 zege van Barça tegen Arsenal. Messi zei, net als vorig seizoen, dat hij om alle prijzen wil strijden met zijn team.

3 Messi
Photo News Messi
3
Photo News
3
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer