3
AFP

Messi was bijna weg uit Barcelona door problemen met fiscus: “Een heel slechte tijd”

Lionel Messi heeft in 2013 en 2014 ernstig nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona. De Argentijnse superster was op dat moment verwikkeld in een juridisch conflict met de Spaanse belastingsdiensten en overwoog daarom het land te verlaten. Dat vertelde hij in een gesprek met de Catalaanse radio.

Neymar wilde de voorbije zomer echt weg uit Parijs.

Lionel Messi

“Er waren momenten dat ik heel moe was door alles wat er gebeurde. Vooral in 2013 en 2014, toen ik problemen had met de schatkist”, zegt Messi, die “moe en gefrustreerd was” door alles over wat hem werd gezegd en geschreven. Het leidde bijna tot een vertrek uit Spanje. “Gelukkig waren de kinderen nog klein en wisten zij niet wat er gebeurde, maar het was een slechte tijd. Op dat moment zat het in mijn hoofd om te vertrekken. Niet omdat ik Barça wilde verlaten maar door wat er aan de hand was.”

3 Messi op de recente FIFA Awards met zijn vrouw Antonella en de oudste zonen Thiago (6) en Mateo (4). Voor Ciro (1) kwam de party nog te vroeg.
EPA Messi op de recente FIFA Awards met zijn vrouw Antonella en de oudste zonen Thiago (6) en Mateo (4). Voor Ciro (1) kwam de party nog te vroeg.

Uiteindelijk bleef Messi in Spanje en bereikte hij in 2016 een akkoord met de Spaanse fiscus. Hij betaalde een miljoenenboete en kreeg net als zijn vader een celstraf van 21 maanden, die hij niet hoefde uit te zitten.

3 Maart 2017: Messi en Neymar vieren samen een goal voor FC Barcelona.
afp Maart 2017: Messi en Neymar vieren samen een goal voor FC Barcelona.

In hetzelfde interview met RAC1 heeft de 32-jarige Messi het over zijn ex-ploegmaat Neymar. Die flirtte deze zomer met een terugkeer naar Camp Nou en werd ook aan Real Madrid gelinkt. “Op een bepaald moment geloofde ik echt dat als hij niet naar hier zou komen, hij naar Madrid zou gaan want hij wilde echt weg”, legt Messi uit. “Hij zei het zelf dat hij verandering wilde, Parijs achter zich laten. Ik was ervan overtuigd dat Florentino (Pérez, nvdr) en Madrid iets zouden doen om hem te halen.” Maar dat gebeurde niet en de Braziliaan bleef gewoon bij PSG.

Bekijk hieronder vijf van de mooiste goals van Messi in de Champions League:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Het zijn niet de spelers maar hun vertrouwensmensen die hun zaken behartigen. Messi of C.Ronaldo hebben totaal geen verstand van bankzaken ed. En al die aannames van sommigen hier is lachwekkend en belachelijk. Gelijk veroordelen en hun gelijk halen, terwijl het ware verhaal totaal onbekend is. Triest eigenlijk.

  • DIRK RASSCHAERT

    Betaal je belastingen zoals het hoort en er is geen vuiltje aan de lucht. Net zoals Ronaldo, die heeft zijn boete en gevangenisstraf gewoon afgekocht met ongeveer 1 miljard oude Belgische Frankskes geloof ik. En het deed hem nog geen pijn. Kan je denken wat hij reeds allemaal verdoezeld had!?

Lees meer