3
Twitter

Raúl en Cristiano Ronaldo achterna: Hazard krijgt rugnummer 7 bij Real Madrid

Het is nu ook officieel: Eden Hazard krijgt het rugnummer 7 bij Real Madrid. Illustere voorgangers als Cristiano Ronaldo en Raúl speelden destijds met hetzelfde getal op hun rug bij ‘de Koninklijke’.

‘t Duurde een tijdje vooraleer Hazard z’n rugnummer toegewezen kreeg. Edens geliefkoosde nummer 10 zit bij Luka Modric, een cijfer dat de huidige Gouden Bal niet wilde afstaan. Nadien werd de Rode Duivel gelinkt aan het nummer 7, dat in handen was van de overbodige Mariano Diaz. 

Mariano moet nu -zoals verwacht- zijn rugnummer afstaan aan Hazard. De Spanjaard speelt binnenkort met het getal 24 op de rug. Naast Raúl en Cristiano Ronaldo schitterden ook Raymond Kopa, Amancio Amaro, Juanito en Emilio Butragueño met het nummer 7 op hun shirt bij Real.

Doelman Thibaut Courtois, de tweede Belg in de kern van Real, behoudt het nummer 13. Keylor Navas, in principe tweede keuze na Courtois, blijft nummer 1 dragen.

Woensdagavond scoorde Hazard zijn eerste doelpunt voor Real in de oefenpot tegen RB Salzburg (0-1). Volgende week zaterdag (17 augustus) openen de Madrilenen de Spaanse competitie met een uitmatch tegen Celta de Vigo. Eerst volgt zondagavond nog een oefenduel in en tegen AS Roma.

De rugnummers van Real:

3
AP
3
AP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Gust Trentels, geen enkele voetballer komt aan de hielen van C.Ronaldo, de eerst komende 50 jaar. Dat is buitencategorie. Daarbij is Hazard totaal een andere voetballer (gelukkig maar) dan C.Ronaldo. Je kan ook zeggen dat Hazard kwaliteiten heeft die C.Ronaldo helemaal niet heeft, maar men stoppen met voetballers te vergelijken. Geen enkele voetballer is hetzelfde. Welk rugnummer iemand draagt vind ik bv totaal onbelangrijk, ik herken voetballers ook zonder rugnummer.

  • Gust Trentels

    Nog niet aan de hielen komt ie van Ronaldo. Te belachelijk voor woorden.

Lees meer