Real klopt Sevilla met nodige moeite en zet 'Barça' op 4 punten: 2-1

Real Madrid heeft vanavond zijn inhaalmatch tegen Sevilla gewonnen: 2-1. De 'Koninklijke' kon nog niet op de geschorste Cristiano Ronaldo rekenen om doelpunten te maken, James en Jesé deden dat wel. Aspas bracht Sevilla nog terug tot 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet. Door de zege lopen 'Los Blancos' vier punten uit op Barcelona.

Real begon zonder concentratie aan de wedstrijd en zag Vitolo al na twee minuten voor Casillas opduiken, 'San Iker' hield zijn ploeg echter recht. Niet veel later moest Sergio Ramos geblesseerd naar de kant, maar daar stopte het slechte nieuws voor de Madrilenen, want bij de eerste kans was het meteen raak. James kon een voorzet van Marcelo moederziel alleen voorbij Beto knikken: 1-0.

De Colombiaan moest daarna zelf geblesseerd naar de kant, maar ook Sevilla moest wisselen. Benzema botste zwaar op Beto - de Fransman plaatste zijn knie vol in het gezicht van de Portugees (zie video bovenaan) - en de doelman, die een aantal minuten roerloos bleef liggen, kon niet meer verder. Rico, zijn vervanger, stond nog geen minuut op het veld of mocht zich al omdraaien. Jesé, de vervanger van James, maakte er op assist van Benzema 2-0 van. Tussendoor had Vitolo de gelijkmaker aan de voet, maar hij mikte de bal op de paal.

8
REUTERS
8
EPA
8
REUTERS

Na de rust ging Real nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer. Bale etaleerde even zijn snelheid en dook de zestien in, maar zag zijn schot geblokt door Carriço. Even later ging een vrije trap van de Welshman voorlangs. Ook Benzema vergat te scoren, hij trapte een gat in de lucht op een voorzet van Marcelo. Die kwam er na een heerlijke aanval van de 'Koninklijke'. Een doelpunt van Real hing in de lucht, maar het was Sevilla dat scoorde. Na een knappe collectieve aanval kon Aspas Casillas van dichtbij verschalken: 2-1. Nadien gingen de bezoekers nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en bezorgden ze Real nog lastige slotminuten, maar de thuisploeg hield stand.

Door de zege vergroot de 'Koninklijke' zijn voorsprong op Barcelona tot vier punten. Atlético, de tegenstander van zaterdag, volgt al op zeven punten.

8
EPA
8
AFP
8
GETTY
8
AFP
8
AFP

Lees meer