Real Madrid stelt ook Mendy voor, maar verdediger gaat meteen de mist in

Real Madrid heeft vanmiddag ook Ferland Mendy voorgesteld. De 24-jarige Franse linksachter, die voor liefst 48 miljoen euro overkomt van Lyon, doorstond deze voormiddag met succes zijn medische tests en na de middag mocht hij de fans groeten in het Estadio Santiago Bernabeu. Dat waren er minder dan de 50.000 supporters die Eden Hazard vorige week kwamen groeten, maar dat zal de verdediger niet héél erg gevonden hebben. Bij zijn jongleersessie ging het namelijk even mis (zie video boven).  Mendy tikte de bal ongelukkig tegen zijn knie, waardoor het leer op de grond belandde. Vanuit de tribunes weerklonk meteen wat hoongelach. Eerder maakten ook Theo Hernández en Danilo geen te beste indruk toen ze een balletje moesten hooghouden. 

Mendy liet het ongelukje niet aan zijn hart komen. “Ik ben erg vereerd dat ik voor de grootste club van de wereld mag spelen”, sprak Mendy, die net als Hazard nog geen rugnummer kreeg. “Ik wil de voorzitter en de club bedanken voor het vertrouwen. Hala Madrid.” Perez gooide op zijn beurt wat bloemetjes terug. “Dit is een grote dag voor deze club. We hebben ons versterkt met de beste linksachter van de Ligue 1. Welkom bij Real Madrid, Ferland Mendy.” 

Mendy is al de vijfde versterking voor Real, dat er eerder al in slaagde om ook de Rodrygo, Éder Militão, Luka Jovic en Hazard naar de Spaanse hoofdstad te halen. De ‘Koninklijke’ gaf in totaal 343 miljoen euro uit aan de vijf spelers. 

Mendy doorstond met succes zijn medische tests:

4 Ferland Mendy met Real-voorzitter Florentino Perez.
AP Ferland Mendy met Real-voorzitter Florentino Perez.
4
REUTERS
4
AP
4 Mendy's jongleersessie liep niet al te vlot.
rv Mendy's jongleersessie liep niet al te vlot.