2 Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.

Spaanse sportdokter: “De blessure van Hazard? Drukke voorbereiding en stress zijn boosdoeners"

Real Madrid neemt het vandaag op tegen Celta de Vigo, zónder Eden Hazard. De Rode Duivel liep op training een klein spierscheurtje op aan de quadriceps van de linkerdij en is mogelijk enkele weken out. “Een gevolg van de zware voorbereiding”, zegt de Spaanse sportdokter José González.

De zware voorbereiding eist zijn tol bij Hazard. Het verbaast sportdokter González niet dat de Rode Duivel onder deze omstandigheden een (lichte) blessure heeft opgelopen. “Tijdens de voorbereiding verrichten voetballers veel fysiek werk op training”, vertelt hij bij AS. “Daarbovenop komt het vele reizen, lang wachten op de luchthaven, constant veranderen van tijdzone,... Noem maar op. Allemaal factoren die niet bevorderlijk zijn voor het lichaam en uiteindelijk een blessure kunnen veroorzaken.” 

“Hazard komt ook in een nieuwe omgeving terecht en kan niet wachten om zich te bewijzen in Madrid. Dat leidt tot stress, wat ook het risico op een spierblessure verhoogt. Real moet de situatie goed opvolgen, zodat het niet erger wordt. Ze mogen niet te veel druk zetten en Hazard vooral niet té snel laten hervatten. Anders zou zijn lichte spierblessure opeens een aanslepend probleem kunnen worden voor maanden.” 

Tijdens de voorbereiding werd vastgesteld dat Hazard enkele kilo’s te veel meesleurde. Maar naar dat overgewicht wijst geen enkele dokters als primaire oorzaak. Hazard heeft trouwens zelden last van spierblessures, hij had er amper een vijftal in heel zijn carrière. Op het eind van de jaargang 2012-13 liep hij een serieus hamstringletsel op - een scheurtje toen. 

Zijn totaal aantal blessures in zeven jaar Engeland was ook op twee handen te tellen. De enkelbreuk die hij bij de Rode Duivels opliep, hield hem het langst aan de kant: tweeënhalve maand.

2  Eden Hazard, centraal op de foto op training bij Real
AFP Eden Hazard, centraal op de foto op training bij Real

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick De Reyck

    Wat ik niet begrijp is dat vele reizen en spelen tegen topploegen in de voorbereiding. Het lijkt wel een competitie op zich waarbij wordt verwacht dat de spelers al in topconditie aan de start staan.Het is natuurlijk lucratief, maar het is waanzin.Hoeveel echt vakantie hebben die spelers nog? Hazard heeft gelijk dat hij zich eens een paar weken laat gaan om helemaal te bekomen en op te laden.Hoeveel verlof heeft hij vorig jaar gehad? En ja, ze verdienen veel, maar dat compenseert niet alles.

  • Gino Haegeman

    Twee kenners hebben gesproken.

Lees meer