2
REUTERS

VIDEO: Real kan niet scoren in Bilbao, Sergio Ramos pakte 24ste rode kaart in shirt van de Koninklijke

Neen, ook nu heeft Real Madrid niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Barcelona. De Koninklijke bleef in Bilbao steken op een scoreloos gelijkspel. Real zag op de koop toe Sergio Ramos in het slot naar de kleedkamer verdwijnen met zijn 24ste rode kaart voor de club. 

Na de 2-2 van Barcelona tegen Celta de Vigo zag Real Madrid zijn kans schoon om in de stand tot op zes punten van de Catalanen te naderen. De enige klip die de Koninklijke daarvoor succesvol moest omzeilen was de verplaatsing naar Bilbao. En net die tocht liep niet echt van een leien dakje. 

In de eerste helft bracht Benzema Real ei zo na op voorsprong, alleen de paal stond een Madrileens doelpunt in de weg. Gaandeweg knokte Bilbao zich in de wedstrijd en toen het kanon van Ronaldo maar bleef zwijgen, vatten de Basken hoop. Zidane en de zijnen ontsnapten aan een penalty na een trekfout van Ramos. Ook Bilbao kon dus niet meer scoren. Aan het eind van de wedstrijd wel nog gerechtigheid voor Sergio Ramos. De Real-kapitein liep tegen een weliswaar lichte gele kaart aan en mocht zo voor de 24ste keer in zijn Real Madrid-carrière inrukken. 0-0 in San Mames en zo blijft de kloof tussen leider Barcelona en Real Madrid acht punten diep.

2 Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (L) challenges Athletic Bilbao's Spanish forward Aritz Aduriz during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs Real Madrid CF at the San Mames stadium in Bilbao on December 2, 2017.  / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
AFP Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (L) challenges Athletic Bilbao's Spanish forward Aritz Aduriz during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs Real Madrid CF at the San Mames stadium in Bilbao on December 2, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer