4 Leo Messi kende een frustrerende avond en zag menig poging afgeblokt door een stug Bilbao.
AFP Leo Messi kende een frustrerende avond en zag menig poging afgeblokt door een stug Bilbao.
ATH
ATH
0
0
BAR
BAR
ATH
BAR

Zes punten: La Liga opnieuw (een beetje) spannend na puntenverlies Barça bij Bilbao

Real Madrid is de winnaar van de 23ste speeldag in La Liga. Het won gisteren de Madrileense derby en zag vanavond Barça krasselen in Bilbao: 0-0. Het verschil tussen beide tenoren bedraagt nog 6 punten.

4 Luis Suarez kreeg ook weinig tot niets klaargespeeld.
AFP Luis Suarez kreeg ook weinig tot niets klaargespeeld.

Geen Messi-momentje in San Mames, een weer teleurstellende Coutinho, een slordige Arturo Vidal: het was niet de avond van FC Barcelona. Niet één goeie kans wisten de blaugrana op te tekenen, dat moet quasi ongezien zijn. Dan was Bilbao, slechts het nummer dertien, veel dichter bij een goal. Ware het niet dat Barça wél kon rekenen op Ter Stegen. De Duitse doelman pakte uit met knappe reddingen op een zwaar schot van Susaeta, een retro van Raúl García en, in de slotfase, een poging van dichtbij van Iñaki Williams. Die laatste was veruit de gevaarlijkste actie van de avond. 

4 Ter Stegen was veruit de beste bezoeker in Bilbao.
AFP Ter Stegen was veruit de beste bezoeker in Bilbao.

In de slotfase kwam Vermaelen een lichtgekwetste Lenglet centraal achterin nog vervangen naast Piqué. Bilbao verloor in de blessuretijd nog De Marcos na een tweede gele kaart, maar de stugge Basken waren vastberaden het niet meer uit handen te geven. Barça, dat woensdag ook al niet voorbij Real Madrid raakte in de heenmatch van de halve finale van de Copa del Rey (1-1), ziet ‘de Koninklijke’ terugklimmen tot op zes punten en heeft ook nog een Clásico in het Bernabéu voor de boeg. Wordt La Liga dan toch nog spannend?

4 Coutinho in het San Mames fel geschaduwd.
REUTERS Coutinho in het San Mames fel geschaduwd.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sven Geijsels

    Ter Stegen bedanken? Schrijf eens wat over de triestige arbitrage. 23 gemaakte fouten en slechts 3 gele kaarten voor Bilbao. Elke kans op doorbraak wordt op het middenveld al foutief afgebroken en allemaal onbestraft. En dan vragen mensen zich af hoe het komt dat Barcelona geen kansen bij elkaar speelt. En dan nog eens 2 hands gevallen in de 16 waarvan 1 zeer zeker penalty had moeten zijn. En ondertussen krijgt Real penalty's voor fouten buiten de 16. Zo zal het wel weer spannend worden ja

  • Carlos Simonis

    Goed en spannend voor de competitie.

Lees meer