7
REUTERS

PSG-ultras schelden Neymar de huid vol, maar Braziliaan antwoordt op gepaste wijze met briljante omhaal

Collectif Ultras Paris (CUP), de harde kern van PSG, had Neymar vanavond een warm onthaal beloofd bij zijn rentree tegen Strasbourg. En ze hebben woord gehouden. Bij de afroeping van de opstellingen klonk er luidkeels boegeroep aan het adres van Neymar. Meer nog: de Braziliaan werd bij elk balcontact uitgefloten en kreeg koosnaampjes als ‘hoerenzoon’ over zich. Maar het antwoord was subliem. In de blessuretijd pakte de Braziliaan uit met een fenomenale omhaal - meteen goed voor de zege. 1-0. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Wij nodigen alle PSG-supporters die zich aan hem (Neymar, red.) op een bepaald moment geërgerd hebben, uit om vandaag te laten zien dat hij geen recht meer heeft op een vergissing. De weg van de verzoening zal lang zijn, zéér lang.”

Zo klonk het vanmiddag in een verklaring van CUP op Twitter. Dreigende taal van de harde kern van PSG. Die liet zich al eerder laatdunkend uit over Neymar. Op 11 augustus, bij de competitie-opener van de Parijse topclub tegen Nimes, weerklonken vanuit het vak van de ultras beledigende gezangen richting de Braziliaan. Ook een aantal spandoeken lieten aan duidelijkheid niet te wensen over. Het wekenlange geflirt van Neymar met zijn oude liefde FC Barcelona tijdens de zomermercato zinde de harde kern allerminst.

7
EPA

“Neymar is één van de grootste voetballers van zijn generatie”, luidde het verder in de mededeling op Twitter. “Maar dat is voor ons op dit moment allerminst van tel. Wat wij Neymar verwijten, is zijn gebrek aan respect voor onze club bij diverse gelegenheden. Hij heeft onze club bijwijlen zelfs vernederd. Wij staan er meer dan sceptisch tegenover om hem nog een seizoen in het shirt van PSG te zien. Wat we niét willen: de ploeg straffen voor het gedrag van één speler. Dus voeren we vandaag actie, maar vanaf morgen gaat het hier niet meer over.” Zelden gezien in voetballand, waar fans normaliter onvoorwaardelijk dwepen met hun vedetten.

Neymar antwoordt met de voeten

Maar wie het laatst lacht, best lacht, moet Neymar gedacht hebben. PSG beet haar tanden stuk tegen de ploeg van doelman Matz Sels (ex-Gent en ex-Anderlecht), maar in minuut 92 achtte de Braziliaan zijn moment gekomen. Op een voorzet van Diallo pakte hij uit met een geweldige omhaal. 1-0. Gouden goal. Zijn viering was soberder, en niet alle fans van het Parc des Princes applaudisseerden. Maar hoe je het ook draait of keert, iedereen moet genoten hebben van zoveel schoonheid. 

“Het is tijd om de bladzijde om te draaien”, zei Neymar na de wedstrijd. “Iedereen weet dat ik de club wou verlaten. Ik heb echter niets tegen PSG en zijn fans. Ik ben een speler van deze club en zal altijd alles geven op het veld.” 

7
AP
7
REUTERS
7
EPA
7
AFP
7
AP

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Bij Barcelona was Neymar van wereldklasse, nu laat hij het weer zien door een schitterend en winnend doelpunt te scoren. Blijft een fenomeen, wat men ook over hem denkt.

  • eduard janssens

    Gepaste reactie op veld beste is het beste antwoord .

Lees meer