AP

Rel rond miljoenen van Romario in Zwitserland

'Vals.' Met die rode letters op een aan hem toegeschreven Zwitsers bankafschrift probeert oud-spits en huidig Braziliaans senator Romário via Twitter en Facebook de indruk weg te nemen dat hij op een Zwitserse rekening ruim twee miljoen euro euro heeft staan die hij niet heeft opgegeven aan de Braziliaanse belastingdienst.

Het Braziliaanse tijdschrift Veja publiceerde dat nieuws én het bankafschrift vorige week. De voormalige goaltjesdief, die als politicus vooral strijdt tegen corruptie en sinds kort voorzitter is van een parlementaire enquêtecommissie die malversaties in het Braziliaanse voetbal onderzoekt, reageerde op de sociale media als door een adder gebeten en ontkende in alle toonaarden.

Hij meldde zich afgelopen week ook hoogstpersoonlijk met zijn ex-vrouw en twee advocaten bij de betreffende bank in Genève "om het geld dat kennelijk van mij is te incasseren", zoals hij het omschreef. Volgens Romario vertelde de bank hem dat hij niet de rekeninghouder is. "Ik word onterecht beschuldigd en eis dat de betreffende journalisten hun bron onthullen," aldus Romario.

Veja liet het voorbije weekeinde weten dat het blad blijft bij de authenticiteit van het bankafschrift en dat het origineel in handen is gegeven van het Openbaar Ministerie.

Lees meer