3
BELGA

René Vandereycken in Spaanse pers: “De kritiek op Courtois was erover en Hazard gaat fantastische dingen doen bij Real”

Opvallende interviewee in de Spaanse pers. Ex-bondscoach René Vandereycken praat in AS over de prestaties van Thibaut Courtois en Eden Hazard bij Real Madrid.

René Vandereycken stond 43 jaar geleden op het veld toen Club Brugge het grote Real Madrid met 2-0 vloerde in de Europacup I. “Ik herinner me daar echt niks meer van. Ik weet zelfs de uitslag niet meer, laat staan het verloop van die match. Helemaal vergeten. Hebben we gewonnen?”, zegt Vandereycken in onze krant. Alsof het een partij tegen STVV was.

Morgen trekt Real opnieuw naar Jan Breydel. “Club Brugge is het beste team van België”, vertelde Vandereycken aan AS. “Ze hebben bijna twintig spelers van een hoog niveau. Als een basisspeler gewisseld wordt, valt het niet op als er iemand in de plek komt.”

3
BELGA

Eind 2008 debuteerde Eden Hazard onder Vandereycken bij de Rode Duivels. Dat de 28-jarige Belg niet meteen z’n stempel kon drukken bij Real, vindt Vandereycken logisch. “Hij komt van de Premier League, waar er anders gespeeld wordt. Ook de tactiek is verschillend. Spelers hebben een half, of zelfs volledig, seizoen nodig om zich aan te passen. Eden was daarnaast ook nog eens geblesseerd. Hij gaat de komende jaren fantastische dingen doen bij Real”, aldus Vandereycken.

De gewezen bondscoach nam het daarnaast in AS op voor Courtois. “Hij werd soms zonder reden bekritiseerd. Het was niet zijn schuld dat Real niet goed speelde. Courtois kreeg kritiek, omdat veel journalisten en fans contact hebben/hadden met Keylor Navas, de vorige doelman. Oké, die won de Champions League. Maar Navas speelde niet meer bij Real, omdat Courtois beter is. De kritiek op Thibaut was erover.”

3
REUTERS

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Niet geheel met René Vandereycken ( wat een fantastische speler was dat toen zeg ! ) eens betreft Hazard. Hazard is een wereldspeler, dat ziet iedere blinde) en behalve dat in Engeland anders gevoetbald word, speelde Hazard wel heel vaak op 90% van zijn kunnen. In Engeland kan dat als je zo technisch begaafd bent als Hazard. Echter bij Real zal hij op 110% moeten spelen, want die pikken het daar niet als je op 90% speelt. Hazard in topvorm is een lust voor het oog voor ieder voetballiefhebber.

  • Werner Van Crombrugghe

    Volkomen gelijk,ik begrijp ook niet waarom René geen trainer meer is nu zou hij een toptrainer zijn,vroeger was hij te ver vooruit voor zijn tijd,tacktisch is hij top

Lees meer