afp

Salzburg-coach Schmidt kiest voor Leverkusen

De Duitser Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Bundesliga-club Bayer Leverkusen. Schmidt komt over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en tekende en verbintenis tot juni 2016.

"Er werden veel kanshebbers naar voren geschoven, maar wij hebben zeer bewust gekozen voor Roger Schmidt", legt Leverkusen-directeur Michael Schade uit. "Hij kan een hecht team smeden en probeert met zijn ploegen altijd snel en attractief voetbal op de mat te leggen."

Het contract van Schmidt bij Salzburg liep tot 2016 en om dat af te kopen telt Leverkusen een vastgelegd bedrag van 1,5 miljoen euro neer. Interim-trainer Sascha Lewandowski, die begin april de fakkel overnam van de ontslagen Sami Hyypia, leidt de club nog tot het einde van het seizoen.

Europa League
Voor Schmidt wordt Leverkusen zijn eerste Bundesliga-club. In de lagere regionen van het Duitse voetbal was hij wel al actief bij SC Paderborn, Delbrücker SC en Preußen Münster.

Red Bull Salzburg pakte dit seizoen de landstitel in de Oostenrijkse eerste klasse. In de Europa League werd de club in de achtste finales uitgeschakeld door het Zwitserse FC Basel.

Lees meer