2 Dick Schreuder (links) en Ulrich Landvreugd achter Edgar Davids.
Peter Pos Dick Schreuder (links) en Ulrich Landvreugd achter Edgar Davids.

Schreuder en Landvreugd volgen Davids op bij Barnet

Nog geen week nadat de Nederlandse ex-international Edgar Davids besloot op te stappen als manager bij Barnet FC heeft de club uit Noord-Londen Dick Schreuder en Ulrich Landvreugd doorgeschoven. De twee oud-profs uit Nederland gaan nu samen de kar trekken bij de nummer tien van de Conference, het vijfde niveau in Engeland.

Na de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag maakte Barnet bekend dat Davids, die zijn werk onbezoldigd deed, had besloten om zijn taken neer te leggen. Afgelopen dinsdag zat Paul Fairclough als hoofdverantwoordelijke op de bank. De Director of Football bij de semi-profclub, maakte twee dagen later bekend dat Schreuder en Landvreugd vanaf nu alle taken van Davids overnemen

"Ze hebben het vertrouwen in ons uitgesproken", vertelt Schreuder, de broer van FC Twente-trainer Alfred. "Al beseffen wij ook wel dat er snel gepresteerd moet worden. De laatste zes wedstrijden verloren we vijf keer. Op de lange termijn zijn we goed bezig, maar op de korte termijn moest er iets gebeuren. Gelukkig heeft de club niet gekozen voor een interim die even tekeer gaat."

De twee zijn niet van plan om het nu ineens heel anders te gaan doen. Schreuder, oud-prof van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, FC Groningen, RKC Waalwijk en Stoke City: "We deden veel met zijn drieën samen, al was de rolverdeling duidelijk; Edgar was hoofdcoach en wij waren zijn assistenten."

Barnet trok gisteren meteen ook een nieuwe speler aan. De Spanjaard Dani Lopez, die eerder ook al was gehuurd door de club, keert terug en maakt het seizoen af. Bij de Londenaren staat ook nog een speler uit Nederland onder contract. Marciano Mengerink, die vorig jaar nog bij de amateurs van SDV Barneveld uitkwam, is momenteel herstellende van een blessure.

2 Dick Schreuder.
pro shots Dick Schreuder.

Lees meer