AFP

"Clarence Seedorf ontslagen bij AC Milan"

De Nederlander Clarence Seedorf is ontslagen als trainer van AC Milan. Dat bericht althans de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd. De 38-jarige Seedorf coachte Milan sinds januari. Hij had er nog een contract tot juni 2016. Volgens La Gazzetta wordt hij opgevolgd door de Italiaan Filippo Inzaghi, een ex-aanvaller met wie Seedorf lange tijd samenspeelde bij de club.

De onervaren Seedorf volgde begin dit jaar Massimiliano Allegri op, die na tegenvallende resultaten werd ontslagen. Onder de Nederlandse trainer waren de prestaties wisselvallig. Zo lukte het de topclub niet om zich te plaatsen voor Europees voetbal. AC Milan kwam uiteindelijk in het eindklassement op de achtste plaats uit in de Serie A.

In Italië werd al driftig gespeculeerd over een gedwongen vertrek van Seedorf, nog geen half jaar na zijn aanstelling. "Het probleem is niet het resultaat, maar zijn houding", aldus Mauro Crosetti van de krant La Repubblica.

Molensteen
Eigenaar Silvio Berlusconi had al aangegeven na de Europese verkiezingen een beslissing te nemen over Seedorfs toekomst in Milaan. Het doorlopende contract van de Nederlander hangt als een molensteen om Berlusconi's nek. Ontslag kan de club tot de zomer van 2016 tien miljoen euro bruto kosten.

Milan haalde na de winterstop 35 punten, inclusief een zege in de stadsderby tegen Inter. Reden voor de fanatieke aanhang om Seedorf te steunen, zoals de oprichters van de facebookpagina 'Io sto con Seedorf' ('Ik sta achter Seedorf').

Lees meer