7
epa/afp

‘Siuu’ + Dybala-masker + schreeuw in de camera: de nieuwe viering van Cristiano Ronaldo

Voor de negende opeenvolgende keer scoorde Cristiano Ronaldo (34) in een uitmatch, een nieuw Serie A-record. Meteen voldoende reden voor ‘CR7' om uit te pakken met een nieuwe viering. 

Het was de 0-2 in Sassuolo: op corner van Pjanic veerde Ronaldo hoog op om in te koppen. Zijn 18de goal alweer dit seizoen waarmee hij topschutter is in de Serie A. Met ook nog 8 assists heeft de Portugees een aandeel in 26 goals in 24 matchen. Mooie statistieken, die Ronaldo in het Mapei Stadium in de verf zette met een opvallende viering. Eerst zijn karakteristieke ‘Siuu’ (‘jaaa’), waarbij hij hoog opveert en de armen breed laat hangen. Een herinnering aan zijn periode bij Real Madrid, toen Ronaldo dat uitschreeuwde nadat hij de Gouden Bal in 2015 won. Waarna het hand naar het gezicht ging, zoals zijn aanvalsmakker Dybala dat steevast doet, een viering gekend als het ‘Dybala-masker’.

“Die schreeuw? De spelers weten dat ik zo vier wanneer ik scoor of als we winnen”, sprak Cristiano bij Cuatro. “Het is onze teamschreeuw, zoals we dat ook bij Real deden.” Wat betreft het Dybala-masker, zei de Argentijnse spits ooit op Facebook dat hij daarmee het masker van een gladiator wil imiteren. “Wanneer het moeilijk gaat, moeten we soms ons gevechtsmasker opzetten om sterker te worden, zonder ooit onze glimlach te verliezen", aldus Dybala. 

De in Italië ongeslagen ‘Oude Dame’, dat nu 20 van zijn 23 matchen gewonnen heeft in de Serie A en onbedreigd op een achtste opeenvolgende scudetto afstevent, heeft nu al 11 punten voorsprong op Napoli. De 0-3 in Sassuolo gold een beetje als een statement, nadat Juve in de Coppa Italia met 3-0 uitgeschakeld werd door Atalanta en thuis tegen Parma niet verder kwam dan 3-3. Achteraf feliciteerde trainer Allegri zijn spelers. 

Opvallend is ook dat Ronaldo en Messi opnieuw op haast gelijke voet zitten wat betreft aantal competitiegoals: Ronaldo 18 in 24, Messi, gisteren niet aan het feest in Bilbao, 21 in 21. Gewezen Chelsea-legende John Terry maakte vorige week nog een interessante vergelijking over de twee iconen:  “Als ik tussen de twee moet kiezen, ga ik voor Messi wat betreft puur talent. Maar elke jonge voetballer die zo hard werkt en er zo veel voor doet als Ronaldo, heeft een kans om het te maken. Twee fenomenen.”

7
Photo News

Ronaldo kreeg in Sassuolo ook nog de lachers op de hand, toen hij op het uur in een vreemde fase de bal keihard in het gezicht van zijn ploegmaat Khedira keilde. Die kon daar, na de match toch, wel om lachen. “Bedankt voor de hoofdpijn, Cristiano”, tweette de Duitse middenvelder.

7
EPA
7
AFP
7
EPA
7
AFP
7
EPA

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • didier de coster

    één woord ; een FENOMEEN

  • Maarten Digneffe

    Respect alleen maar respect voor CR7 zijn sportieve carrière

Lees meer