2

Cagliari ontloopt straf voor racistische geluiden tegenover Romelu Lukaku

Serie A-club Cagliari wordt niet gestraft voor de oerwoudgeluiden die zijn fans uitten richting Rode Duivel Romelu Lukaku (26). Italiaanse voetbalinstanties openden een onderzoek naar het voorval, maar beslissen nu dat de gezangen niet discriminerend waren.  

Lukaku kreeg begin deze maand in het duel tegen Cagliari oerwoudgeluiden over zich heen toen hij een strafschop nam. Met veel consternatie tot gevolg. Na het incident riep de Rode Duivel riep zelf op tot actie. “Voetbal is een spelletje waarvan iedereen moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet meer accepteren. Ik hoop dat de voetbalfederaties in de wereld streng zullen optreden bij elk incident”, klonk het. De Italiaanse voetbalinstanties openden vervolgens een onderzoek, maar besluiten dat de oerwoudgeluiden “qua omvang en perceptie” niet racistisch bedoeld waren. 

Het is de derde keer in twee jaar tijd dat Cagliari wegkomt met racisme. Eerder waren ook Moise Kean en Blaise Matuidi het slachtoffer van dergelijke gezangen. De club uit Sardinië kreeg wel 5.000 euro boete omdat zijn supporters flessen op het veld en naar stewards gooiden tijdens hun wedstrijd tegen Parma. 

Op 1 september scoorde Lukaku tegen Cagliari vanop de stip nadat hij oerwoudgeluiden over zich heen kreeg: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2 Romelu Lukaku scoorde een penalty tegen Cagliari
EPA Romelu Lukaku scoorde een penalty tegen Cagliari

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerry Cle

    Als de Italiaanse voetbalbond niet wil optreden tegen duidelijk racisme horen ze niet thuis in de UEFA en FIFA.

  • Maria van de Beek

    België en Italië de 2 meest corrupte landen van west-europa, hoor ik een geschiedkundige nog zeggen. Bij ons kunnen ze er ook wat van, als je als voetbalbond je eigen regels niet hard kan maken dan stimuleer je dit racistisch onderbuik gerommel, ze beseffen niet, of erger nog, wel, wat een gigantische voorbeeldfunctie ze hebben.

Lees meer