4
Photo News
NAP
NAP
2
2
MIL
MIL

Daar is nummer 125! Dries Mertens treft raak tegen AC Milan, invaller Saelemaekers slikt nog rood

Met zijn negende goal van het seizoen en nummer 125 in totaal leek Dries Mertens tegen AC Milan eens te meer de gevierde Napolitaan te worden. Een domme penaltyfout besliste daar anders over (2-2). Niet het Serie A-seizoen dat Mertens in gedachten had. Gelukkig maakt het all-time doelpuntenrecord dat hij geregeld opvijzelt en de contractverlenging veel goed.

De Coppa Italia en het rechtstreekse Europa League-ticket heeft Napoli al op zak, maar de Champions League was na een turbulent seizoen nooit in zicht. Napoli ging op en over een Milan in vorm, met dank aan een bedrijvige Mertens. Voor de pauze zag hij Donnarumma nog redding brengen na een mooie dribbel, op het uur was het wel raak toen Mertens op assist van Callejon een knappe loopactie verzilverde. Met het nodige geluk, maar dat had ‘Ciro’ afgedwongen. Zijn poging week licht af op Romagnoli, waardoor een verraste Donnarumma de bal door de benen zag gaan.

In de eerste helft had Di Lorenzo de verrassende openingsgoal van een efficiënt AC Milan via Théo Hernandez uitgewist. De flankverdediger van Milan had op een knappe assist van Rebic doelman Ospina gefusilleerd.

4 Mertens aan het feest in het San Paolo met de 2-1 tegen AC Milan.
Photo News Mertens aan het feest in het San Paolo met de 2-1 tegen AC Milan.

Maar Napoli slikte een kwartier voor tijd nog de gelijkmaker na een penalty omgezet door Kessié. Mertens ging na die goal meteen naar de kant. Een onopvallende Ibrahimovic was tien minuten eerder al vervangen. Saelemaekers kreeg opnieuw speelminuten en mocht bij de pauze invallen. Tot zover het goede nieuws voor de ex-speler van Anderlecht, want in de slotfase nam het korte lontje de bovenhand met twee gele kaarten in drie minuten.

4 De tridente van Napoli aan het feest na de 2-1: Callejon, Mertens en Insigne.
Photo News De tridente van Napoli aan het feest na de 2-1: Callejon, Mertens en Insigne.
4
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy de clerck

    Beste Belg in de serie A

  • rudi berghmans

    hopelijk doet hij het voor belgie ook weer !

Lees meer