5
EPA

De raketten van Radja. Uitblinker Nainggolan maakt zesde goal, allemaal vanop afstand: “Als Cagliari moeite doet, waarom dan niet blijven?”

De grote uitblinker. Een sterke Radja Nainggolan loodste Cagliari naar een 4-2-zege tegen Torino. De ex-Rode Duivel nam zelf de 3-0 voor zijn rekening. Een typische Radja-goal van buiten de zestien. Met een grondscherend schot van aan het halve maantje klopte hij via de paal doelman Sirigu. Zijn zesde goal dit seizoen, niet verwonderlijk allemaal van buiten de grote rechthoek. ‘Il Ninja’ heeft ook vijf assists op de teller. 

Nainggolan miste de twee voorgaande duels met een kuitblessure, maar vandaag toonde hij zich met zijn drive, loopvermogen en zuivere passing topfit. “Ik voelde me twee dagen geleden klaar om te starten”, vertelt de gewezen Rode Duivel aan Sky Sport Italia. “Ik wil mezelf altijd ter beschikking stellen van het team. Dit is een geweldige groep. Maar ik weet niet waar mijn toekomst ligt. Niemand heeft me nog iets verteld. Maar als Cagliari moeite doet, waarom zou ik dan niet blijven?” 

Cagliari staat nu tiende en blijft dankzij de zege in de running voor een Europees ticket. “Na onze schitterende start dacht ik dat we ons Europees zouden kunnen kwalificeren. Maar nadien verliep het wat stroever. Nu weet ik het dus niet zo zeker meer. Maar we proberen het alleszins.” 

Tien minuten voor tijd mocht de Antwerpenaar overigens gaan rusten. Job done

Alleen Messi doet beter

Een blik op de statistieken maakt nóg maar eens duidelijk hoe goed Nainggolans afstandsschot is. Vijftig keer schoot hij dit seizoen op doel van buiten de zestienmeter. Zes keer was het prijs, één keer trof hij het doelhout en negen keer moest de doelman een redding verrichten. Alleen ene Lionel Messi scoorde dit seizoen meer van buiten het strafschopgebied. 

(Lees verder onder de foto)

5 De match van Radja in cijfers én nog een straffe statistiek: op vlak van aantal doelpunten van buiten het strafschopgebied moet hij alleen Messi voor zich laten.
Sofascore De match van Radja in cijfers én nog een straffe statistiek: op vlak van aantal doelpunten van buiten het strafschopgebied moet hij alleen Messi voor zich laten.

Meer statistieken vindt u op SofaScore.com.

De vijf vorige pegels van Nainggolan

• 20 oktober 2019: Cagliari-SPAL (2-0)

• 10 novemver 2019: Cagliari-Fiorentina (5-2)

• 25 november 2019: Cagliari-Lecce (2-2)

• 2 december 2019: Cagliari-Sampdoria (4-3)

• 26 januari 2020: Inter-Cagliari (1-1) 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
5
EPA
5
EPA
5
EPA

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gabriël Heirbrandt

    Hadden we hem maar kunnen inzetten tegen de Fransen op het WK.

  • Tim Van Acker

    En dan vraag ik me soms af... waarom moet martinez die niet meer hebben...

Lees meer