Drie jaar geleden nog op de rand van doorbraak in Serie A, nu bekent hij moord op moeder en zusje (11)

Solomon Nyantakyi, een Ghanees van 21 die de jeugdreeksen doorliep van gewezen Serie A-club Parma, is gisteren in het station van Milaan aangehouden voor de moord op zijn moeder (43) en op zijn zusje (11). Nyantakyi bekende de feiten ook meteen.

De amper 21-jarige Nyantakyi sloeg afgelopen dinsdag op de vlucht nadat hij zijn moeder, Nfum Patience, en zijn jonge zusje, Magdalena Nyantaki, om het leven had gebracht in hun woonst in Parma. Hij zou beide gezinsleden op gruwelijke manier hebben vermoord met een scherp voorwerp - vermoedelijk een mes. Het was Raymond, de oudste broer van de gevallen voetballer, die de vreselijke ontdekking deed toen hij thuiskwam na zijn werk. Solomon zelf sloeg op de vlucht, maar zowat twaalf uur na de feiten werd hij gespot op de beveiligingscamera's van het station van Parma. Uiteindelijk kon de politie hem na een treinritje naar Milaan daar inrekenen.

De Ghanees werd nochtans een grote toekomst voorspeld als voetballer. Hij werd aanzien als één van de toptalenten in de jeugd bij de Parmezanen en stond in het seizoen 2014-2015 zelfs op de rand van de doorbraak onder toenmalig coach Roberto Donadoni. Hij slaagde er echter niet in constant te presteren en na het failliet van zijn team zakte hij af naar de lagere regionen van het Italiaanse voetbal. Daar speelde hij nog voor ploegen als Tuttocuoio en Imolese, maar vervolgens ging het helemáál verkeerd. Naar verluidt ruilde hij het voetbal in voor het bendeleven, met alle gevolgen vandien...

Hieronder enkele beelden die werden gemaakt kort nadat de lijken van Magdalena en Nfum Patience werden gevonden

Lees meer