3
EPA

Exclusief voor abonnees

Heeft Dennis Praet recht op een WK-selectie? "Hij heeft alles voor de Europese top"

Dennis Praet (23) ontpopt zich tot de hipsterkeuze voor een plaatsje in de WK-selectie. Terecht, vindt zijn trainer Giampaolo. Nu Roberto Martínez nog.

Wie maandagavond naar 'Extra Time' heeft gekeken, zag de beelden wellicht voor het eerst. Dennis Praet die voor Sampdoria wegdraait van de Cagliari-defensie om de bal vervolgens netjes in de hoek te schieten.

Cijferfetisjisten zullen hun schouders net niet ophalen - zijn eerste goal van het seizoen: big deal. Maar de Dennis Praet die ze dit jaar in Italië hebben leren kennen, is veel meer dan een optelsom van oppervlakkige statistieken. Vraag maar aan Sampdoria-coach Marco Giampaolo - dat deden wij althans: "Als Dennis dit seizoen al zeven goals had gemaakt, zou zijn naam op ieders lippen branden. Dat is niet helemaal eerlijk", aldus Giampaolo vanuit Genoa. "Want ik gebruik hem het liefst als 'mezzala' (één van de twee centrale middenvelders in de ruit op het middenveld, red.)."

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Lanclus

    verdient erbij te zijn

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    In mijn ogen,in ieder geval meer dan Chadli,Benteke,Ciman,Witsel,Carrasco,Tielemans maar zeker niet in de plaats van Naingolan.

Lees meer