3
EPA

Exclusief voor abonnees

Heeft Dennis Praet recht op een WK-selectie? "Hij heeft alles voor de Europese top"

Dennis Praet (23) ontpopt zich tot de hipsterkeuze voor een plaatsje in de WK-selectie. Terecht, vindt zijn trainer Giampaolo. Nu Roberto Martínez nog.

Wie maandagavond naar 'Extra Time' heeft gekeken, zag de beelden wellicht voor het eerst. Dennis Praet die voor Sampdoria wegdraait van de Cagliari-defensie om de bal vervolgens netjes in de hoek te schieten.

Cijferfetisjisten zullen hun schouders net niet ophalen - zijn eerste goal van het seizoen: big deal. Maar de Dennis Praet die ze dit jaar in Italië hebben leren kennen, is veel meer dan een optelsom van oppervlakkige statistieken. Vraag maar aan Sampdoria-coach Marco Giampaolo - dat deden wij althans: "Als Dennis dit seizoen al zeven goals had gemaakt, zou zijn naam op ieders lippen branden. Dat is niet helemaal eerlijk", aldus Giampaolo vanuit Genoa. "Want ik gebruik hem het liefst als 'mezzala' (één van de twee centrale middenvelders in de ruit op het middenveld, red.)."

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen00uren00minuten00seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Lanclus

    verdient erbij te zijn

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    In mijn ogen,in ieder geval meer dan Chadli,Benteke,Ciman,Witsel,Carrasco,Tielemans maar zeker niet in de plaats van Naingolan.

Lees meer