3 Romelu Lukaku.
Photo News Romelu Lukaku.

Inter bevestigt gesprekken met Man United over Lukaku: “Er zijn financiële limieten”

Een eerste ontmoeting, maar geen vooruitgang. Inters sportief directeur Piero Ausilio reisde naar Londen voor de eerste gesprekken met Manchester United over Romelu Lukaku. De vraagprijs blijft een struikelblok.

Het jawoord van de Rode Duivel (26) heeft de Italiaanse club, zijn werkgever overtuigen is minder simpel. Inter denkt aan huursom van 10 miljoen euro met verplichte optie tot aankoop in 2021 voor 60 miljoen euro, betaalbaar in twee schuiven. United wil minstens 85 miljoen. Meteen te betalen. Inter kan dat niet. Ze zitten gebonden aan strikte budgetten indien het de overbodige Radja Nainggolan en Mauro Icardi niet elders kan slijten.

Binnen het kamp-Lukaku geloven ze niet dat het initiële voorstel de Engelse topclub zal overtuigen, maar het is het proberen waard. Lukaku is nog altijd het toptarget van Intercoach Antonio Conte. Zelf heeft Lukaku ook zijn zinnen gezet op een verhuis naar de Serie A. Hij weet dat hij straks geen eerste keus meer zal zijn bij United onder Ole Gunnar Solskjaer. De voorbije dagen had de spits opnieuw een gesprek met zijn coach, die benadrukte dat hij dit seizoen voldoende kansen zal krijgen als hij blijft.

3
EPA

Financiële limieten

United wil hem enkel verkopen tegen de juiste prijs, de 85 miljoen die het in 2017 aan Everton betaalde. Dat kreeg Ausilio in Londen ook te horen van Uniteds CEO Ed Woodward. “Het was een officieel gesprek tussen twee belangrijke clubs”, zegt Ausilio. “We zullen zien wat er gebeurt. Alle spelers over wie we praten zijn met Antonio Conte besproken. We willen hem op zijn wenken bedienen, maar zijn gebonden aan enkele financiële limieten.” Lees: it’s complicated. Het is ingewikkeld.

Momenteel verblijft Lukaku met United in Australië - binnen 10 dagen oefenen ze in China ... tegen Inter. Tegen dan hoopt Lukaku bij zijn nieuwe club te spelen. 

3 Lukaku op training in Australië.
EPA Lukaku op training in Australië.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Polutnik Ronald

    Ik begrijp Inter niet zo goed , dat ze zolang blijven vissen achter Lukaku . Voor 85 miljoen euro heb je toch zeker twee of zelfs drie toptalenten om binnen te halen . Volgens mij zal Lukaku nog meer bankzitten bij Inter dan bij MU .

  • iwan Rombouts

    Laat hem aub naar Italië gaan, daar zal hij nog meer door de mand vallen samen met zijn losgeslagen broertje. Ze hebben het toch zo moeilijk gehad. Van mij mag hij 100 miljoen per week verdienen, maar hou hem aub zoveel mogelijk weg van mijn televisiescherm. Zwaaien, sloffen, zeuren en ondanks zijn doelpunten enorm veel in de weg en vooral verkeerd lopen. Ik wil VOETBAL zien.

Lees meer