4 Lukaku op training.
EPA Lukaku op training.

Inter-coach Antonio Conte pookt vuurtje op: “Ik heb een zwak voor Lukaku”

Nog geen doorbraak in de gesprekken tussen Inter en Man United, nog altijd niet fit genoeg om oefenwedstrijden te spelen. Romelu Lukaku (26) blijft voorlopig in het ongewisse over zijn toekomst. Morgen tegen Inter komt hij opnieuw niet in actie, maar Inter-coach Antonio Conte gaf openlijk toe dat hij hem graag wil: “Lukaku kan een belangrijke speler voor ons worden.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Rode Duivel had gehoopt dat de clubs voor zaterdag een akkoord zouden hebben bereikt over de transferprijs, maar het optimisme van vorig weekend heeft plaats geruimd voor realisme. Het wordt moeilijk om snel een vergelijk te vinden, zo weten ze ook bij Inter. “Deze week weten jullie meer”, liet Lukaku vorige zaterdag verstaan. en ook vanuit Inter kwamen er positieve geluiden. De Italiaanse club had gedacht Man United met een bod van 65 miljoen euro, plus een hoop prestatiegerichte bonussen te overtuigen, maar de Engelse club houdt het been stijf.

Voor minder dan 85 miljoen euro vertrekt Lukaku niet. En zeker niet als een club het grootste deel van de som in schijven wil betalen. United en Inter onderhandelden vorige week in Londen voor de eerste keer, maar gingen zonder akkoord uit mekaar. Lukaku had gehoopt dat beide clubs voor de oefenmatch tegen Inter van zaterdag in Singapore eruit zouden raken, maar die hoop bleek ijdel. 

“Er is geen update”, zei coach Ole Gunnar Solskjaer. “Romelu is niet fit om te spelen.” Ondertussen is Intercoach Antonio Conte het wachten stilaan beu. Zijn bestuur had hem bij zijn aanstelling Lukaku beloofd. Momenteel zit hij zonder spitsen. Inter speurt ondertussen naar alternatieven voor Lukaku, maar onze landgenoot blijft voorlopig het eerste target. Maar hoelang nog? 

Ondertussen pookte Conte op zijn persconferentie het vuurtje op: “Ik spreek niet graag over een speler van een andere club. Ook niet over Lukaku, omdat ik respect moet tonen voor Man United. Zoals ik eerder heb gezegd: ik heb een zwak voor de speler.  Destijds ook toen ik geprobeerd heb om hem naar Chelsea te halen. I like this player. Ik zie hem als een belangrijke speler. Voor ons. Hij zou onze kern serieus kunnen versterken. We kennen onze situatie op de markt op dit moment. We zullen zien.”

4 Antonio Conte.
Photo News Antonio Conte.
4 Lukaku op training.
EPA Lukaku op training.
4 Lukaku op training.
EPA Lukaku op training.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    In de Belgische competitie moeten ze hem ook niet . Want daar zou hij moeten werken voor elke bal, en dat kan hij niet .

  • Wilfried Vanden Berg

    Misschien hij wel. Maar de spelers ? Zij zouden moeten werken voor een profiteur zoals Lukaku . Rond wandelen , en steeds de bal op de voet krijgen, binnen tikken , en dan met de eer en de punten gaan lopen. Na andermans zijn werk ? Want zelf kan hij niks.

Lees meer