4
REUTERS
LAZ
LAZ
2
1
INT
INT

Inter is verliezer van het weekend in Serie A na nederlaag in topper tegen Lazio

Winnaars van het weekend in de Serie A: Juventus en Lazio. De verliezer: Inter. Na de nederlaag bij concurrent Lazio tuimelen ‘Big Rom’ en co plots naar de derde plaats.

Van één naar drie op een halve dag. ’t Zegt alles over de spanning in de Serie A. Drie clubs jagen op de titel. Juventus (57 punten) blijft ondanks het pitloze ‘Sarriball’ de grote favoriet. Lazio, in de rangschikking toch, is sinds zondagavond de eerste uitdager. Traag maar gestaag heeft het elftal van Simone Inzaghi (broer van Pippo) zich in het zog van Juve genesteld. Sinds september heeft Lazio niet meer verloren. Vijftien zeges, vier gelijke spelen. In het Stadio Olimpico boog Inter. Lautaro zat in de tang. ‘Big Rom’ stuitte op de doelman en op benen.

’t Zal de komende dagen wat zijn in de dagelijkse Facetimegesprekken tussen Jordan en Rom. Zoals u de voorbije dagen kon lezen en horen, neemt Jordan, grootste mond onder de Lukaku’s, het altijd op voor zijn oudere broer. Alleen zullen er nu plaagstoten volgen. Plots staat hij dichter bij een eventuele landstitel dan Romelu. 

4
EPA

Nu moet gezegd dat zijn bijdrage beperkt is. Linkerflank Lulic is vier tot zes weken out, maar zijn eerste vervanger is niet Jordan Lukaku, wel Spanjaard Jony. De minutenteller van de jongste staat op 69 minuten. Twee invalbeurten. Ook tegen Inter kwam hij niet van de bank. Zijn strafste bijdrage: die innige knuffel met Romelu voor de aftrap.

‘Big Rom’ kreeg het zelf evenmin geforceerd. Drie goeie pogingen. Twee keer gooide Acerbi, heersend achterin, er zich heldhaftig voor. Lazio verdedigde sterk. Met Lucas voor zijn defensie had Inzaghi alle paslijnen tussen Latauro en hem afgesneden. Er had er een zijn werk gedaan. Op een knappe actie verloor de vinnige Argentijn de helft van zijn ballen. Ashley Young bracht Inter op voorsprong. 

Lazio in extase

Na rust zette Lazio orde op zaken. Topschutter Ciro Immobile stelde gelijk vanop de stip, na een overtreding van De Vrij en onhandig keeperswerk van Padelli – niet de eerste en laatste keer. Sergej Milinkovic-Savic – die van Genk – bezorgde Lazio een verdiende zege. Hij draaide in de zestien knap weg van Lukaku en haalde keihard uit. Lazio in extase. 

4
Photo News
4
AFP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • alfons moons

    We zagen wéér een super Loekaakoe; balvast, dreigend, prima kaatsend en constant wegend op de verdediging. Spijtig genoeg begrepen zijn ploegmaats hem niet.... zo goed Maartje ?

  • wim helsen

    De echte topspits heeft wel gescoord ...

Lees meer