Invaller Mertens krijgt na zes minuten rood, maar ziet Napoli wel winnen

Het was niet het avondje van Dries Mertens. De middenvelder van Napoli moest na zijn strafschopmisser in de Europa League vandaag in de Serie A vanop de bank toekijken hoe zijn ploegmakkers Sassuolo probeerden te ontwrichten. De Rode Duivel lag dan wel aan de basis van de 2-0, maar minuten later zat hij alweer in de kleedkamer na een te drieste tackle. Mertens stond welgeteld zes minuten op het veld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Minuut 65: Dries Mertens staat aan de zijlijn te trappelen van ongeduld om het ongelijk van zijn coach Rafa Benitez te bewijzen. De Leuvenaar stond namelijk niet in de basis en hij zag vanop de bank hoe zijn ploegmakkers het knap lastig hadden met een stug Sassuolo. Op het uur scoorde Duvan Zapata dan toch de 1-0.

Minuut 71: Dries Mertens staat alweer buiten de krijtlijnen nadat de vinnige middenvelder net een rode kaart kreeg. Even daarvoor had hij al de 2-0 voorbereid door een inworp snel in de voeten van Zapata te gooien. Hamsik legde de teruglegger knap binnen. Dat was echter al snel vergeten wanneer de Rode Duivel de angel uit een tegenaanval wilde halen. De tackle langs achter van 'Driesje' was volgens scheidsrechter Massa Davide een te drieste ingreep.

Ondanks de rode kaart van Mertens komt Napoli wel tot op drie punten van de tweede in de stand AS Roma.

3 Mertens kon nog juichen toen Hamsik de 2-0 scoorde.
AFP Mertens kon nog juichen toen Hamsik de 2-0 scoorde.
3 Dries Mertens heeft net een rode kaart gekregen en kan zijn ogen niet geloven.
EPA Dries Mertens heeft net een rode kaart gekregen en kan zijn ogen niet geloven.
3
AFP

Lees meer