4 Jordan Lukaku kwam afgelopen weekend in actie bij Lazio.
Getty Images Jordan Lukaku kwam afgelopen weekend in actie bij Lazio.

Exclusief voor abonnees

Jordan Lukaku zet na 228 dagen blessureleed nieuw doel: “Wil weer Rode Duivel worden.”

Zijn toekomst: onzeker. Zijn status bij Lazio: ingewikkeld. Zijn beschikbaarheid voor de Rode Duivels: een vraagteken. Zijn knieperikelen: voorlopig verleden tijd. Na 280 dagen blessureleed laat Jordan Lukaku (25) zich op voor een nieuw gevecht versus de twijfels. En de bergen.

“Ik vind het jammer dat in de sport de mensen enkel het glamoureuze zien. Ze vergeten de opofferingen die je hebt moeten maken en de uren die je erin hebt geïnvesteerd. Vaak wordt ook over het hoofd gezien dat voetbal ook onze passie is. Ik heb de indruk dat de buitenwereld enkel naar het geld kijkt. Meer niet. C’est tout.”

Het is april 2019. Op krukken pikkelt Jordan Lukaku door de Duiventilstraat in Wintam, dorp waar hij opgroeide. Gezeten op een stoel, op het veldje waar hij destijds met zijn broer en vrienden alle buurjongetjes naar huis speelden, filosofeert hij over zijn hobbelig carrièreparcours. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Van Roy

    Danny De Smet noem er dan eens betere. Volgens de vele kenners hieronder zijn Praet, Tielemans, de Lukaku’s, Verschaeren en Kompany veel te licht voor de rode duivels niet toevallig allemaal ex Rsca spelers maar wel allemaal spelers die in het buitenland bij de betere ploegen spelen of speelde en er bijna allemaal vaste waarden zijn.

  • Frederik Naert

    Ronny Populier, even objectief blijven he. Ik ben ook RSCA fan maar ik vind dat Jordan tekort komt om RD te zijn. Offensief is hij goed zoals je zegt zijn flank aflopen en dan een voorzet geven maar defensief is hij een ramp.

Lees meer