2
AFP

Krijgt Dries Mertens er een Rode Duivel als ploegmaat bij? Timothy Castagne kan naar Napoli

Een miljoenentransfer wenkt voor een Rode ­Duivel. Timothy Castagne (23) wordt mogelijk ploegmaat van Dries Mertens bij Napoli. In Zuid-Italië zou er volgens Italiaanse bronnen een vijfjarig contract en netto­salaris van 1,5 miljoen euro klaarliggen. Met Atalanta is er nog geen akkoord en de speler houdt alle opties open. Ook Premier Leagueclubs volgen zijn situatie.

Plots gaat het heel snel voor Castagne. ­Helemaal ontbolsterd in 2019 bij Atalanta, de verrassing in de Serie A, Rode Duivel en daar komt volgende maand nog een grote transfer bij. Napoli is concreet. In Italië lekte gisteravond uit dat de club van Dries Mertens een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de ex-speler van Genk. De interesse wordt bevestigd, de rest niet. Hij is bij Napoli eerste keus, maar de deal is nog niet rond. Evenmin is het vijfjarig contract getekend.

Volgens Italiaanse media heeft Napoli hem toegezegd dat hij 1,5 miljoen euro netto zal gaan verdienen. Een interessante aanbieding, financieel en sportief. Bij ­Napoli ziet coach Carlo Ancelotti hem als extra kracht op de rechts- en linksachter.

Het jawoord van de speler hoopt de nummer twee uit de Italiaanse competitie snel te hebben, op het fiat van ­Atalanta is het sowieso wachten. In Napels maken ze zich sterk dat er snel een ­akkoord zal zijn. Ook ploeggenoot Josip Ilicic zou mee naar Zuid-­Italië verhuizen. Castagne zelf wil zo ver niet gaan. Hij houdt alles opties open. Ook clubs uit de Premier League lonken mee.

20 miljoen?

Aan interesse was er de af­gelopen maanden geen ­gebrek. Fiorentina, Lazio en AC Milan informeerden. Celtic drukte afgelopen winter door, nadat coach Gian Piero Gasperini hem in oktober zonder uitleg uit zijn basiself had gezwierd. Uiteindelijk knapte de Schotse kampioen af op de verhoogde vraagprijs van Atalanta: 12 tot 15 miljoen euro, veel geld voor een speler die op dat moment tien wedstrijden niet had gespeeld.

Na de transfersoap herpakte ­Castagne zich. Met bovenstaande gevolgen. Vorige maand verklapte hij in deze krant dat hij verwacht dat hij zo’n 20 miljoen euro moet kosten. Castagne toen: «Toen ik destijds bij Virton vertrok, dacht niemand dat ik het ging maken. Als ze dan nu zo’n bedrag willen betalen… C’est fou.»

Castagne ruilde Racing Genk in de zomer van 2017 voor de club uit ­Bergamo, nadat de dokters AA Gentspeler Thomas ­Foket medisch hadden ­afgekeurd met een hartprobleem. Atalanta betaalde toen 6 miljoen euro en hij tekende een tweejarenplan uit. Twee jaar Atalanta en dan een stap hogerop. Hij zit op ­schema.

Bij Napoli kan hij straks mogelijk ploegmaat van Dries Mertens (32) worden, die hij bij de nationale ploeg ondertussen beter heeft leren kennen. Mertens staat open voor een nieuw contract en wil graag blijven, maar hij schuift de onderhandelingen voorlopig nog even voor zich uit. (KTH/KDZ/NP)

2
Photo News

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Vriends

    Wat gaat die daar doen de bank verwarmen .

  • jan Peeters

    Zou beter nzar een middelmoter gaan, topclub onwaardig

Lees meer