4
EPA
CAG
CAG
1
2
INT
INT

Lukaku negeert racistische geluiden en zet winnende penalty om bij het Cagliari van Nainggolan

Hij gaf geen krimp. Romelu Lukaku reageerde met de voeten op de oerwoudgeluiden die weerklonk. Onder zware druk trapte hij de strafschop cool voorbij Olsen. Een afkeurende blik richting publiek volgde. Zijn tweede in evenveel wedstrijden voor Inter, voor het eerst matchwinnaar en op speeldag twee al meteen het slachtoffer van racisme. Welkom in Italië, anno 2019.

Moise Kean, toen nog in dienst van Juventus, ontsnapte er in mei op Sardinië niet aan. Blaise Matuidi en Sulley Muntari gingen hem voor. Zelfde fans, zelfde verwerpelijk gedrag. Bij Cagliari hebben ze een reputatie. Tussen het luide boegroep na een lichte strafschopfout op Stefano Sensi vielen ook duidelijke oerwoud- en apengeluiden te horen. Ook Lukaku nam ze waar terwijl hij stond te wachten op het fluitje van de ref, op dat moment nog in overleg met de VAR.

4 Tweede match, tweede goal voor Lukaku bij Inter.
Twitter @ElevenBE_fr Tweede match, tweede goal voor Lukaku bij Inter.

In zichzelf mompelde hij iets in de trant van hey. Vervolgens liep hij, kanaliseerde hij zijn emoties en legde hij al zijn verontwaardiging in die trap in het hoekje. Boos en afkeurend keek hij na zijn doelpunt naar de tribune waarin enkelingen zich misdroegen. Dit was zijn antwoord. Zijn tweede in twee matchen, zes op zes voor Inter en hij voor het eerst ook effectief matchwinnaar. Een opsteker na een wedstrijd waarin hij, net als spitsbroer Lautaro Martínez, had afgezien wegens amper aanvoer en nauwelijks ruimte. Lukaku zat in de omknelling, maar in de Serie A passeert dat makkelijker dan in de Premier League.

4
EPA

Met zijn tweede in twee wedstrijden doet Lukaku wat van hem verwacht wordt: scoren. In het veldspel heeft hij nog werk. Net als Inter. De troepen van Antonio Conte kregen zijn twee aanvallers amper in stelling. Cagliari stoorde agressief op het middenveld. Ene Radja Nainggolan, met een onvoldoende doorgestuurd bij de Nerazzurri, had duidelijk iets te bewijzen. Inter bibberde tot het einde, maar die strafschop van Lukaku volstond voor winst. Inter blijft een bouwwerf. Work in progress. 

Ondertussen haalt Lukaku opnieuw de headlines. Zou de Serie A nu eindelijk wel durven ingrijpen tegen Cagliari, dat al drie keer ongestraft weg kwam na racisme van zijn supporters? 

4 Lukaku in duel met Nainggolan in Cagliari.
EPA Lukaku in duel met Nainggolan in Cagliari.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Erwin Van Roy u slaat de spijker op z'n kop. Een spits staat voor een ding: scoren. Hoe, dat is niet belangrijk. Andere spelers zijn ervoor om hem in stelling te brengen. Wat heb je aan mooie technische hard werkende spits die weinig of niet scoort. Zijn medespeler Alexis Sánchez werkt keihard als spits, alleen vergeet hij een belangrijk ding: scoren. En dat racistisch gedoe in voetbalstadions is ronduit walgelijk. Zij die dat goedpraten met domme opmerkingen zijn zelf niet goed wijs.

  • Maria van de Beek

    Angst en populisten die de mensen nog angstiger maken dat is het enige probleem. Lukaku zijn centen, status of charisma hebben hier weinig van doen. De man is hier enkel slachtoffer wegens zijn kleur. Gruwelijk...bekrompen. Ik heb ogunjimi zich ook eens zien omdraaien naar zo'n aap in de tribune, gelukkig dacht hij net op tijd, "hou je in" maar zijn blik blijft me bij. Het moet vreselijk zijn om dat mee te maken.

Lees meer