AP

Napoli en Mertens starten seizoen in mineur: 2-1 tegen Sassuolo

Napoli, met Dries Mertens in de basis, is niet goed van start gegaan in de nieuwe jaargang van de Italiaanse Serie A. Op de eerste speeldag gingen de 'Azzurri' met 2-1 de boot in op het veld van Sassuolo.

De nieuwe coach Maurizio Sarri bracht met doelman Reina, Chiriches, Hisaj en Valdiflori meteen vier nieuwe mannen aan de aftrap. De Napolitanen startten furieus aan de wedstrijd, al na drie minuten zorgde kapitein Hamsik voor de openingstreffer. Via Floro Flores  kwam Sassuolo in de eerste helft nog langszij. Napoli probeerde het tij te keren door de Belgische Marokkaan El Kaddouri  - overgekomen van Torino - in te brengen, maar kreeg het deksel op de neus. Sansone kopte in minuut 83 de 2-1 eindstand binnen. Mertens werd 10 minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Paul-José Mpoku, een andere Belg die in Italië actief is, debuteerde voor Chievo Verona in de wedstrijd tegen Empoli. De 23-jarige aanvallende middenvelder wordt door Standard een jaar uitgeleend. Chievo won de wedstrijd met 1-3, nadat het bij de rust nog 1-0 achter stond. Mpoku speelde enkel de eerste helft.

Lees meer