3 Cavani en Lukaku.
Photo News/REUTERS Cavani en Lukaku.

Nu Mertens niet komt, mikt Inter op andere grote prijsschutter: ‘El Matador’ Cavani moet concurrent worden van Lukaku

Niet Dries Mertens, wel PSG-aanvaller Edinson Cavani (33) moet de concurrent slash nieuwe spitsbroer worden van Romelu Lukaku (27) bij Inter. Een voormalig topschutter in de Serie A en de Ligue 1 die een doelpuntenmaker scherp moet houden.

Niet Dries Mertens, wel PSG-aanvaller Edinson Cavani (33) moet de concurrent slash nieuwe spitsbroer worden van Romelu Lukaku (27) bij Inter. Een voormalig topschutter in de Serie A en de Ligue 1 die een doelpuntenmaker scherp moet houden.

De laatste punten en komma’s in zijn nieuwe contract bij Napoli moeten nog worden gezet, maar bij Inter weten ze dat Dries Mertens’ hart in Napels ligt. De club uit Milaan verkent ondertussen andere pistes. De belangrijkste leidt naar Edinson Cavani, Uruguyaanse aanvaller die straks einde contract is bij PSG.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De voormalige topschutter in de Serie A (bij Napoli destijds) en de Ligue 1 is op zijn drieëndertigste uitgerangeerd in Parijs, maar Inter-coach Antonio Conte gelooft dat er nog een aantal extra jaren uit ‘El Matador’ kan persen. Een koopje dat extra goals moet opleveren en de andere spitsen bij het handje neemt. Waaronder ‘Big Rom’.

Cavani moet in eerste instantie Lukaku fris en scherp houden, maar Inter anticipeert zo ook op een eventueel vertrek van Lautaro Martínez. Het aanvalsmaatje van Big Rom wordt het hof gemaakt door Lionel Messi en FC Barcelona. De entourage van de Argentijn heeft al een persoonlijke overeenkomst met Barça, maar op clubniveau beloven de onderhandelingen gecompliceerd te worden.

3
AFP

Lautaro heeft een opstapclausule van 110 miljoen euro in zijn contract, een die enkel in de eerste weken van juli geldig is. Barcelona, dat financieel niet over de beste papieren beschikt sinds de coronacrisis, hoopt een lager bedrag af te bedisselen, desnoods door enkele spelers in ruil aan te bieden. Voor zulke contructies staat Inter momenteel niet open. Wordt vervolgd.

Mertens en Napoli staan nog altijd dicht bij een nieuwe overeenkomst, maar de afhandeling laat op zich wachten.

3
Photo News

Lees ook:

Italiaanse voetbaljournalist over situatie rond Dries Mertens: “Gattuso heeft hem overtuigd”

Toen de Duivels nog duiveltjes waren: “Dries was tot tranen toe bewogen. Hij voelde zich ongelooflijk schuldig, maar had een gouden les geleerd” (+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Emare

    Kunnen perfect met elkaar spelen.. Al is Cavani.. al wat op zijn retour..

  • Joao De wolf

    Wat zijn we weer positief... Goe bezig romelu. Keep up the good work

Lees meer