3 De politie toont tijdens de huiszoekingen gevonden objecten die leidden tot arrestaties van 12 ‘Ultras’ van Juventus.
EPA De politie toont tijdens de huiszoekingen gevonden objecten die leidden tot arrestaties van 12 ‘Ultras’ van Juventus.

Politie pakt leiders harde kern Juventus op na grootscheepse zwarthandel in kaarten

De Italiaanse politie heeft meerdere leiders van zogenoemde Ultra-groepen rond Juventus opgepakt. Tien mensen uit de harde kern van de Italiaanse voetbalclub worden verdacht van afpersing, witwassen en openlijke geweldpleging. De club van onder anderen Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt, heeft de zaak zelf aan het rollen gebracht omdat er sprake was van grootscheepse zwarthandel in kaarten.

De kopstukken van het gewelddadige deel van de Juve-aanhang zouden de tickethandel voor de vakken waarin zij plaatsnemen met ‘militaire precisie’ onder controle hebben en daarbij medewerkers van de club hebben bedreigd, meldden Italiaanse media op basis van informatie van de onderzoekers. De verdachten zijn op verschillende plaatsen in Italië opgepakt.

De arrestaties zijn het gevolg van een onderzoek dat was gestart nadat de club melding had gemaakt van afpersing. Medewerkers zouden worden gechanteerd en zo kaarten hebben afgestaan. Die leverden vervolgens op de zwarte markt veel geld op voor de hooligans die berucht zijn vanwege het uitlokken van rellen en het uiten van racistische leuzen.

3
EPA
3
EPA

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk claeys

    Juventus ,Milan, alle matchen zijn uitverkocht , alle kaarten worden doorverkocht aan organisatié s die ze aan de man brengen,hun winst is de meeste aan hogere prijzen wegdoen?

  • Christophe Jacobs

    En dan nemen ze wat vlagjes en voetballen in beslag om te showen

Lees meer