2 Links het bezoek aan het ziekenhuis, rechts Sinisa Mihajlovic, vorig weekend wel nog op de bank.
Instagram Denswil en Photonews Links het bezoek aan het ziekenhuis, rechts Sinisa Mihajlovic, vorig weekend wel nog op de bank.

Prachtige beelden: zieke Bologna-coach inspireert via telefoon tot comeback, spelers trekken na match naar hospitaal

‘#WEAREONE’. Nadat hun zieke coach Sinisa Mihajlovic (50) hen met een telefoontje vanuit het hospitaal had geïnspireerd tot een straffe comeback, doken de spelers van de Italiaanse club Bologna plots onder z’n raam op om hun leermeester op een fantastische wijze te bedanken. 

Voor het eerst dit seizoen werkte Bologna een Serie A-match af zonder coach Sinisa Mihajlovic in de dug-out. De 50-jarige Kroaat heeft leukemie, en omdat gisteren net zijn tweede chemotherapiebehandeling startte, moest de tacticus noodgedwongen het uitduel tegen Brescia laten schieten. Toch was de trainer van goudwaarde. 

Mihajlovic volgde vanuit zijn kamer in het Sant’Orsola Hospital de wedstrijd, maar zag zijn troepen halfweg 3-1 in het krijt staan. Hoog tijd dus voor een telefoontje, zo verklaarde spits Rodrigo Palacio na de partij. “De coach was woedend en gaf die boodschap ook aan ons door tijdens de rust. De mentaliteit die hij overbracht, hebben we meegenomen. Het is dankzij hem dat we in de tweede helft zo goed waren.” Bologna zorgde uiteindelijk voor een straffe comeback, het werd nog 3-4. 

2 Bologna na de straffe comeback.
Photo News Bologna na de straffe comeback.

#WEAREONE

Het werd er enkel mooier op, want in de terugweg naar huis stopte de spelersbus aan het ziekenhuis waar Mihajlovic verblijft. De spelers verzamelden zich onder z’n raam, waarna een luid applaus losbarstte en de oefenmeester werd toegezongen. De zieke coach kwam even piepen, er werden ook enkele woorden uitgewisseld. 

Stefano Denswil plaatste de prachtige beelden op Instagram. De ex-verdediger van Club Brugge had een voet in de gelijkmaker. “Visit ‘Mister’ in hospital” klonk het bijschrift. Van de ‘#WEAREONE’ op de spelersbus, is echt geen woord gelogen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • daniel d'hulst

    voetbal kan ook mooi zijn

  • pierre hoeck

    Mihalovic is een Serviër en geen Kroaat. Geef aan Ceasar wat Ceasar toekomt.

Lees meer