EPA

Sampdoria zet Dennis Praet in etalage: Italiaanse club hoopt op miljoenen

Vraagprijs circa 25 miljoen euro inclusief bonussen. De volgende Rode Duivel die straks mogelijk een overstap maakt naar een andere club, is Dennis Praet. AC Milan twijfelt. Valencia wikt en weegt. Ondertussen zet Sampdoria hem in de etalage.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Carlo Osti, sportief directeur van Sampdoria, windt er geen doekjes om. Hij verwacht dat Dennis Praet (25) na drie jaar in Genoa straks andere oorden opzoekt. Klaar voor een stap hogerop na een uitstekend seizoen. Club en Duivel hebben al een tijdje een mondelinge overeenkomst. Bij een goed bod heeft Samp ingestemd om hem te verkopen. “Praet is een speler van wereldklasse”, zei Osti. “De komende dagen zouden er zich wel eens opties uit het buitenland kunnen aanbieden.”

Lang gingen ze er bij Sampdoria vanuit dat Praet naar AC Milan zou verhuizen, coach en mentor Marco Giampaolo achterna. “Als de bus de juiste rijstrook volgt, speelt hij straks bij Milan”, liet de voorzitter zich onlangs ontvallen. “Giampaolo is gek van hem.” Alleen twijfelt Milan, gebonden aan de Financial Fair Play. Ondertussen zijn er kapers op de kust en Samp verkoopt hem liever aan een buitenlandse club. In de gesprekken over de Colombiaan Jeison Murillo, die wellicht van Valencia naar Sampdoria verhuist, kwam ook Praet ter sprake. Valencia volgt Praet al jaren en is op zoek naar een extra speler om zijn middenveld te stofferen, maar Rafinha van Barcelona stond een tijdje hoger op de agenda. Praet is een optie.

In Italië wordt ook Leicester City gelinkt aan de ex-Anderlechtspeler, maar na de aankoop van Youri Tielemans is een bijkomende centrale middenvelder geen prioriteit, zo valt in het King Power Stadium te horen. Met Wilfried Ndidi (ex-Genk), Tielemans en seizoensrevelatie James Maddison hebben ze hun basisdriehoek al. Praet wil bij zijn nieuwe club eerste keus zijn. Bij The Foxes zien ze hem hooguit als backup.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Deprez

    Beter dan Tielenmas maar de trainer heeft de mogelijkheid om de ploeg op te stellen. Komt weer uit de jeugd school van Genk. Waarschijnlijk heeft Sampdoria geld nodig.

  • Nicolas Van Hoecke

    Praet traag? Kijk misschien eerst eens zijn wedstrijden en oordeel dan. Hij heeft het heel goed gedaan en verdiend hogerop te klimmen. Ah nee wacht, hij komt van rsca dus moeten we automatisch negatief zijn.

Lees meer