AP

Spectaculair gelijkspel helpt Lazio en Verona niet

Lazio Roma en Hellas Verona hebben zich niet in een goede uitgangspositie kunnen manoeuvreren in de strijd om een ticket voor de Europa League van komend seizoen. Beide clubs besloten hun onderlinge ontmoeting met een doelpuntrijk gelijkspel (3-3).

Lazio en Hellas hebben twee speelronden voor het einde van de competitie 2 punten minder dan Torino, dat de zesde plaats in de Serie A bekleedt. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan Europees voetbal.

Keita bracht Lazio Roma na 14 minuten op 1-0. Marquinho tekende in de 37e minuut voor de gelijkmaker. De Bosniër Senad Lulic zette Lazio na een uur weer op voorsprong (2-1). Negen minuten later was de stand opnieuw gelijk, na een treffer van Juan Manuel Iturbe (2-2). De Braziliaanse invaller Romulo leek Hellas na 83 minuten een zwaarbevochten overwinning te bezorgen. Maar Stefano Mauri redde in de derde minuut van de blessuretijd alsnog een punt voor Lazio.

Op het moment van de laatste gelijkmaker stonden beide ploegen nog maar met 10 man op het veld. Lulic incasseerde een rode kaart namens de thuisploeg. Michelangelo Albertazzi werd in blessuretijd even voor de 3-3 van het veld gestuurd.

Lees meer